Geçtiğimiz haftalarda takımı Pittsburgh Steelers tarafından serbest bırakılan NFL’in en tecrübeli wide receiver’larından Hines Ward, 14 yıllık kariyerini sonlandırıp emekliye ayrıldığını açıkladı.

“Hayatım boyunca bir Steeler olduğumu söyleyebilirim ve sanırım burası da yolun sonu. Bu da her zaman istediğimdi zaten.” diyen Hines Ward, Steelers tarihinin en çok pas yakalayan, en çok yard kat eden ve en çok touchdown yapan wide receiver’ıydı.

Steelers formasıyla iki Super Bowl şampiyonluğu yaşayan 36 yaşındaki Ward birkaç kulüp ile temasa geçtiğini fakat hiç birinden resmi bir görüşme yanıtı gelmediğini söyledi.

Gelecek sezon Steelers’dan dört milyon dolar kazanacak olan Ward’ın takımda tutulması Steelers için pahalı bir seçenekti. Kariyeri düşüşte olan oyuncu geçtiğimiz sezon sadece 46 pas yakalabilmişti.

Bu da oyuncunun 1998 yılında çaylak sezonundan bu yana en düşük performası olmuştu. Ward, Steelers’daki son yıllarında Mike Wallace ve Antonio Brown gibi yıldız oyunculara akıl hocalığı yapma görevini de benimsemişti.

Yazan: Aykut Hacıoğlu