Bugün başlayan 2012 NFL Draftı’nın bir numaralı ismi beklendiği gibi Andrew Luck oldu. Stanford’ın yıldız oyun kurucu ilk sıradan Indianapolis Colts tarafından seçildi.

Yeni Peyton Manning olarak lanse edilen Luck’ın Indianapolis Colts’da Peyton Manning’in yerini doldurması bekleniyor. Genç oyuncu draft sonrası yaptığı açıklamada, “Öyle bir adamın yerini dolduramazsınız. Sadece elinizden gelenin en iyisini yaparsınız. Ben büyürken o benim kahramanımdı.” açıklamasını yaptı.

Indianapolis Colts, geçtiğimiz sezon Peyton Manning’in sakatlığı yüzünden forma giyememesi sonucunda ligin dibine demir atmıştı. Mavi beyazlı ekip, Andrew Luck’ı seçmek için sakatlığı geçen Peyton Manning’i serbest bırakmıştı.

Draft sırasında NFL Başkanı Roger Goodell, “Sezon bugün başlıyor.” diyerek ardından Indianapolis Colts’un Luck’ı seçtiğini açıkladı. Colts, Luck’a geçtiğimiz hafta onu birinci sıradan seçeceklerini bildirmişti.

Yazan: Kaan Özaydın

Luck, Colts formasıyla pozlar verdikten sonra röportaj odasına geçti ve Peyton Manning ile ilgili birçok soruya yanıt verdi.

Andrew Luck “Her gün isminiz Peyton Manning ile karşılaştırılırsa delirebilirsiniz. Bu delice bir yaşam olur. Onun ne kadar efsanevi bir oyuncu olduğunu biliyorum. Eğer onun yerini doldurmaya çalışırsam, bu çok zor olur. Ama eğer bir gün ismim NFL efsanelerinden Peyton’ın yanında anılırsa o zaman benim için bir rüya gerçeğe dönüşmüş olur.” dedi.