Washington Redskins sonunda genç yıldız Robert Griffin III’e kavuştu. 2012 NFL Draftı’nda ikinci sıra seçim hakkı için St. Louis Rams’e üç tane ilk tur seçim hakkı ve bir ikinci tur seçim hakkı veren Redskins, ikinci sıradaki seçim hakkıyla beklendiği gibi Baylor’ın yıldızı Robert Griffin III’ü kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezon NCAA’in en prestijli ödülü olan Heisman Kupası’nı kazanan Robert Griffin III, combine’larda en çok göze çarpan isimdi. Genç oyuncu için yapılan yorumlar şimdiden Cam Newton ve Michael Vick karşımı bir stile sahip olduğu yönünde.

NFL Başkanı Roger Goodell, ilk tur, ikinci sıradan Griffin III’ün seçildiğini açıkladığı anda New York Radio City Music Hall, “R-G-3” tezahüratlarıyla adeta inledi.

Griffin III, sahneye çıktıktan sonra yeni takımının renklerindeki çoraplarını gösterirken, çoraplarının üstünde “Git ve Rüyanı Yakala.” yazarıyordu.

“Git ve rüyanı yakala çünkü çoğu zaman bir şeyin peşinden koşar ancak onu elde edemezsiniz.” diyen genç yıldız Redskins’in mottusu olan, “Redskins’e selam, galibiyete selam.” açıklamasını yaptı.

Uzun yıllardır quarterback sıkıntısı çeken Washington Redskins, Griffin III ile bu soruna çare buldu mu bunu normal sezon başlayınca hep beraber göreceğiz…

Yazan: Kaan Özaydın