27 Mayıs 2012 Pazar günü saat 15.00’da Ankara Cebeci İnönü Stadı’nda oynanan Kulüpler 1.Ligi finalinde sahadan galip ayrılan taraf Hacettepe Red Deers’ı 47 – 12 yenen Gazi Warriors oldu. Warriors bu skorla üst üste ikinci Kulüpler 1.Ligi şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Geçtiğimiz sezon Sakarya Atatürk Stadı’nda Boğaziçi Sultans’ı altı uzatmada dize getiren Warriors, bu sene finalde Hacettepe Red Deers’ı zorlanmadan geçti.

Maça kick return touchdown ile başlayan Gazi Warriors, maçın ilk yarısını 27 – 0 önde kapatırken, Warriors savunması etkili oyunu ve yaptığı touchdown’larla dikkat çekti. Karşılaşmayı IFAF Başkanı Tommy Wiking, EFAF İkinci Başkanı Michel Daum, tribünden takip etti.

Öte yandan tribünlerinde yaklaşık 150 seyircinin olması bu sezon ki final maçına olan ilginin önceki yıllara göre azaldığını gösterdi.

Maç sonunda IFAF Başkanı Tommy Wiking, maçta iki takımın en etkili isimlerinden olan Gazi Warriors quarterback’i Burak Şenyuva ile Hacettepe Red Deers adına bir touchdown’a imza atan wide receiver Fazıl Hızal’a plaket verdi.

Yazan: Kaan Özaydın