Maçı izlemeye giderken Gazi Warriors’un favori olduğunu düşünüyordum, ancak bu kadar erken kopacağına ihtimal vermiyordum. Organizasyon ve saha dışı yapılanmalar ile ilgili yorumları bir sonraki programda yapacağım için, bu yazıda daha çok maçla ilgili detaylara yoğunlaşmak niyetindeyim. Seyir açısından son yılların en keyifsiz final karşılaşması oldu diyebilirim.

Açılış kick-off’unu karşılayan #17 Kerim Uzun güzel bir return yaparak maçı 6-0’a taşıdı. PAT de başarılı olunca Hacettepe maça 7-0 mağlup başladı. İlk drive’da son derece dengeli ilerleyen Hacettepe Red Deers Gazi Warriors 7 yard line’ından 1st and goal oynadı. Ancak koşu denemeleri başarısız olunca, 4. down’da da field goal yerine denedikleri pas başarısız olunca turnover ile topu Gazi hücumu aldı.

Başarılı oyunlar ve kritik down’larda alınan cezalarla Gazi Warriors ilk yarıda oldukça etkiliydi ve maçın ilk yarısı boyunca kontrolü elden bırakmadı. Hacettepe Red Deers Gazi Warriors’un 2. touchdown’undan sonraki drive’da yine Gazi’nin 9 yardline’ından 1st and goal oynadı ve yine field goal denemediği için bu drive’dan da sayı çıkartamadı. Arada Gazi #10 Mert Köse ve Gazi #48 Gürkan Arslan’ın iki interception return touchdown’ı ile maçın ilk yarısı 27 – 0 Gazi lehine sonuçlandı.

Hacettepe gelişen istikrarsız hücumlarda her iki red zone appearance’ından sayı çıkartabilmiş olsaydı ya da #24 Barış Gümüş end zonu’un içinde atılan pası düşürmemiş olsaydı, Hacettepe’nin 3. çeyrek sahaya yansıttığı daha derli toplu ofanisf mentalitesi ile maçın ikinci yarısı biraz daha heyecan ve çekişme kazanabilirdi. Ancak bence maçın MVP’si olan #17 Kerim Uzun’un punt return touchdown’ı ile Gazi’nin ikinci yarıda ürettiği 20 sayı Hacettepe’nin comeback yapma düşüncesine yaklaşamamasına neden oldu. Maçın galibi 47 – 12’lik skorla Gazi Warriors oldu. Kendilerini bu galibiyetten dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

İkinci yarıda kış güneşi gibi açan Hacettepe Red Deers atakları ile maçın 3. çeyreğinde 12 sayı bulunmasına rağmen, Red Deers’ın genel hücum olgusu ilk yarıdan daha dezorganize ve etkisizdi. İlk yarıda sayı üretemediği halde sahada yard kazanan, posession’ı elinde bulunduran bir Red Deers vardı. Ancak #4 Ozan Erkal’ın sakatlanması ile Hacettepe bireysel performanslara endeksli bir oyun planı benimsemek durumunda kaldı. Bunun neticesinde düzen ve istikrardan uzak, riskli oyunlar sahaya yansıttılar. Uzun paslar genelde ya da deflect edildi ya da intercept edildi. Gazi Warriors special team bazında maçı kopardı diyebiliriz. 1 kick return touchdown, 1 punt return touchdown ve 3 interception return touchdown ile hücum ünitesine yapacak fazla bir iş bırakmadılar. Sahada mücadele eden her iki takım da centilmence bir oyun sergilediler. Bu sebeple kendilerini bir kez daha tebrik ederim.

Maç ile ilgili EFAF delegeleri ve fikrine saygı duyduğum birkaç koç ile değerlendirme fırsatı buldum. Kişisel izlenimlerim ve bu kişiler ile yapılan paylaşımları içeren detaylı değerlendirmeyi bir sonraki NFLTR TV programında yapacağım için, yazımı burada sonlandırıyorum. Football dolu günler dilerim…