Türkiye Amerikan futbolu Milli Takımı, 5 Mayıs Cumartesi günü Romanya’nın Clinceni şehrinde çıktığı ilk maçında Romanya’yı oldukça rahat bir oyunla 61 – 0’lık skorla yenmeyi başardı.

Milli Takımımızın tarihindeki ilk maçı olan Romanya maçında, ilk touchdown Boğaziçi Sultans running back’i Sertan Kutval’dan geldi. Sertan Kutval da böylece 16 yardlık touchdown koşusu Milli Takım tarihine geçmiş oldu.

Romanya hücumuna geçit izni vermeyen Milli Takımımızın ikinci touchdown’ı ise İTÜ Tigers’ın DL’ı Berkay Ülgün’den geldi. Ülgün, rakibinin elinden söküp aldığı top ile 45 yardlık bir touchdown koşusu gerçekleştirdi.

Milli Takımın diğer touchdown’ları ise Gazi Warriors CB’i Kerim Uzun (2), Gazi Warriors WR’ı Hüseyin Özgür Koç, İTÜ Hornets RB’i Baran Alphan, Gazi Warriors QB’si Burak Şenyuva ve Boğaziçi Sultans K’ı Şafak Yiğitoğlu’ndan geldi.

Maçın son anları ise farkın açılmasından dolayı rölantide geçti. Milli Takımızda ciddi bir sakatlık yaşanmadı.

Öte yandan maçın Romanya tarafından duyurulduğu üzere internetten yayınlanmaması ise tepki çekti. Önümüzdeki hafta maçın tamamını NFLTR.com’dan izleme imkanı bulabilirsiniz.

İlk maçından farklı bir skorla galip ayrılan Milli Takımımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yazan: Kaan Özaydın