Pazar günü İstanbul Hisarüstü Uçaksavar Tesislerinde Boğaziçi Üniversitesi ile Bilgi Üniversitesi takımlarını karşı karşıya getiren final müsabakasını izleyen taraftarlar 41 sayılık çekişmeli bir karşılaşma izleme fırsatını elde ettiler. İlk sayıya Bilgi Üniversitesi ulaşırken, evsahibi takım ise disiplinli oyunuyla geriden gelerek ilk devreyi 14-6 önde kapatmayı bildi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Boğaziçi Üniversitesi takımının arayı açmasına rağmen Bilgi Üniversitesi takımı mücadele etmeye devam ederek son çeyrekte farkı 11 puana kadar indirdi.

Buna rağmen konsanstrasyonu bozmayan Boğaziçi Üniversitesi başarılı oyunun devamı getirerek skoru 29-12 yaptı ve kupayı kaldıran taraf oldu.

Üniversiteler Süper Ligi’nde gruptan çıkmayı başaran tüm takımlar üç karşılaşmada üç galibiyetle yarı final karşılaşmalarına namağlup ünvanıyla çıktılar.

D grubunun temsilcisi olan Boğaziçi Üniversitesi yarı finalde B Grubu birincisi Sakarya Üniversitesi ile karşılaşarak o maçtan 16-8 galip ayrılmıştı. C Grubu birincisi olan Bilgi Üniversitesi ise yarı finalde A Grubu birincisi ve geçtiğimiz sezonun şampiyonu Hacettepe Üniversitesi karşısında 17-8 galibiyetle ayrılmıştı.

Yazan: Efe Cem Elçi