Mike Williams’ın 2010 yılında Seattle Seahawks’la yeniden kıvılcımlanmış olan kariyeri, antrenman kampından iki hafta önce Seahawks tarafından kadrodan çıkartılmasıyla sona geldi.

Williams, kariyerini Detroit ve Oakland fiyaskolarından sonra koç Pete Carroll ve Seahawks’la bulduğu ikinci şansla yeniledikten sonra, 2010 yılının en iyi geri dönüş yapan oyuncusu adayıydı.

Ancak Williams yeni QB Tarvaris Jackson’la 2011’de iyi bir bağlantı kuramadı ve ayak bileğini de kırarak sezonu erken kapattı.

Seahawks Genel Menajeri John Schneider, “İki sezon boyunca takıma kattıklarından dolayı Mike’a teşekkür ederiz ve gelecekle ilgili güzel dileklerimiz onunla.” dedi.

Seattle 2011 sezonu başlamadan Sidney Rice’ı renklerine bağladığında, inanç Rice ve Williams’ın futboldaki en iyi iki receiver olduğu kanısındaydı. Williams, 2010’da 751 yardlık 65 pas yakalamıştı ve iki touchdown yapmıştı ve sonrasında üç yıllık, 2011’de 1.75M$ ve 2012’de 3M$ net maaş ödemeyi vaat eden sözleşme uzatmasıyla ödüllendirilmişti.

Yazan: Mert Karakoç