Minnesota Vikings forması giyen yıldız running back Adrian Peterson, polise mukavemette bulunduğu gerekçesiyle geçtiğimiz gün sabaha karşı tutuklandı. Polis ayrıca onu kontrol altına almak için üç polis memurunun ortak çaba harcadığını belirtti.

Houston Polis Departmanı sözcüsü Kese Smith, Peterson’ın şehir merkezinde Cumartesi sabaha karşı bir gece kulübünde olduğunu, bu sırada orada güvenlik olarak çalışan bir polis memurunun Peterson ve bir grup insana artık gitmeleri gerektiği çünkü kulübün kapandığını söylediğini belirtti.

Kese’nin polis olduğunu belirttiği başka biri, Peterson ve yanındaki gruba tekrar gitmelerini söylemeden önce diğer müşterilere de kulübün kapandığını söylemek için yanlarından ayrıldı.

Kese, Peterson’ın arkasını dönüp polis memuruna onu ilk kez duyduğunu söylediğini ve memuru omzundan ittiğini ve sendelemesine sebep olduğunu belirtti. Memur; Peterson’a gözaltındasın, ellerini sırtında birleştir dedi. Peterson bağırmaya, polisi itip kakmaya başladı ve agresif bir tavır içine girdi. Bundan dolayı başka bir polis memuru da yardıma geldi. Peterson ikisiyle de mücadele etmeyi sürdürdü.

27 yaşındaki oyuncu nihayet üç polis memurunun yardımıyla kelepçelendi. Peterson, Houston cezaevine götürüldükten sonra nefes alamadığı gerekçesiyle şikayette bulundu ve Houston Yangın Departmanı personeli tarafından tedavi edildi, sonrasında iyi olduğunu söyledi.

Palestine, Texas’lı olan Peterson, Cumartesi günü hapisten 1,000$’lık kefaletle serbest bırakıldı. Vikings takımının sözcüsü Bob Hagan, Vikings’in durumun farkında olduğunu ve daha fazla bilgi topladığını belirtti.

 

Yazan: Mert Karakoç