Pittsburgh Steelers, geçtiğimiz hafta hazırlık kampı öncesi en azından bir kontrat oyalamasını sona erdirdi. Takım ve koç Mike Tomlin, geçtiğimiz hafta Salı günü onu en azından 2016’ya kadar saha kenarında tutacak bir uzatmada anlaştı. Finansal şartlar açıklanmadı. Tomlin’in önceki sözleşmesi 2012 sonuna kadardı.

Steelers’daki head koçluk karıyerine sürpriz bir kararla koç Bill Cowher’ın yerine getirilerek başlayan 40 yaşındaki Tomlin, Pittsburgh’da bugüne kadar takımla 55 galibiyete karşılık 25 mağlubiyete sahip, üç kez AFC North’u birinci bitirdi ve iki kez AFC North şampiyonu oldu, ayrıca 2009’da Super Bowl’u kazandı.

Takım başkanı Art Rooney, ”Mike NFL’deki en iyi koçlardan biri ve biz başka bir Super Bowl şampiyonluğu kovalarken bizimle olacak olması bizi heyecanlandırdı.”dedi.

Tomlin’in rehberliğinde Steelers, istikrarlı olarak ligde en iyi takımlardan biri oldu. Pittsburgh defansı, onun görev süresince üç kez en iyi defans seçildi ve yıllık ortalama yedi oyuncusu Pro Bowl oldu.

Mike Tomlin, “Son beş yıl boyunca bana verilen bu muhteşem şehirde yaşama ve çalışma fırsatından dolayı Steelers’a minnettarım.”dedi ve ekledi, “Pittsburgh’a bir şampiyonluk daha getirmek için çalışmaya devam edeceğim için heyecanlıyım.”

 

Yazan: Mert Karakoç