Chris Cooley ile Washington Redskins’in sekiz sezonluk birlikteliği sona erdi. Takım, bir basın toplantısı yerine bu haberi Cooley’nin kendisinin vermesine ses çıkarmadı. Cooley yaptığı açıklamada “Washington Redskins ile yollarımız bugün ayrılıyor. Beni serbest bırakıyorlar.” dedi.

Yıldız tight end, “Bugün bir Redskin olarak geçireceğim son gün. Hem takım olarak hem de taraftarlar olarak beni bu denli kucaklayan bir takımda oynamak gerçekten çok büyük bir şanstı benim için. Bu takım benim hayatımı değiştirdi. Fakat hala yüksek seviyede bir performansla futbol hayatıma devam edebileceğime olan inancım tam. Sadece biraz zaman ihtiyacım var. Bundan sonra başka bir formayı nasıl giyeceğime emin değilim.” açıklamasını yaptı.

Cooley, açıklamasında, içinde takıma karşı herhangi bir kötü hissin söz konusu olmadığı özellikle vurguladı. Aksine takımın şimdi nasıl yoluna devam edeceği konusunda “heyecanlı” olduğunu da belirtti. Cooley, Redskins’in son iki playoff maçında takımın önemli bir parçası olarak rol almıştı.

Redskins koçu Mike Shanahan, Cooley’nin yeniden başlamak için bir şans istediğini söyledi ve koça göre bu serbest bırakılma durumu Cooley için güzel bir şans olacak. Cooley, Fred Davis’in yedeği konumundaydı ve Redskins kamplarında da bir kaç kere fullback olarak oynamıştı. Performansı karşısında epeyce iyi bir maaş alan oyuncunun, bir çok kere tekrarlanan sakatlıkları yüzünden bu performansı sorgulanmaya başladı.

“Hepimizi Chris’in bu takım için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz ve ben geldiğimden beri takım olarak ona birçok defa güvendik.” diyor takımın koçu Shanahan. “Cooley için bir yeniden başlamanın gerekli olup olmadığı konusunda şüphelerimiz var. Fakat yeni bir iş bulmak konusunda sorun yaşamayacak bir oyuncudur o.”

Chris Cooley, kendi bünyesinde bir sürü çok amaçlı yeteneği bulunduran bir oyuncuydu ve sadece 30 yaşındaydı. Başarılı TE, daha önce iki kere Pro-Bowl’da oynamış fakat 2009 sezonunda dokuz, 2011 sezonunda da yedi maçta sakatlığı sebebiyle sahaya çıkamamıştı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu