Sol dizi tamamen iyileşen Adrian Peterson, Jacksonville Jaguars maçında Minnesota için oldukça iyi bir iş çıkardı. Çaylak kicker Blair Walsh’ın ayağı da gerisini halletti.

Walsh, biri 55 yarddan diğeri de uzatmalarda olmak üzere, dört tane field goal kaydetti. Dizindeki sakatlıktan kurtulan Peterson da Vikings’i Jacksonville Jaguars karşısında 26-23lük bir galibiyete taşıdı.

Peterson 84 yardlık 17 koşu ve iki TD ile ikinci yarıda hakimiyet kurdu, fakat Blaine Gabbert’in 39 yardlık TD pası ile Jaguars 23-20 öne geçirerek takımını galibiyete çok yaklaştırdı.

NFL’de geçen sezon getirilen yeni uzatma skor kuralına göre, skor yapan takım hemen galip sayılmıyor ve diğer takıma bir şans daha verilmesi gerekiyor. Walsh’ın 38 yardlık vuruşundan sonra Vikings bir kez daha defans oynamak zorunda kaldı. Ve bu sayede Jaguars’ın eline maçı alma şansı geçti.

Ligde ikinci yılını geçiren genç oyun kurucu Gabbert’ın dördüncü down’daki acelesi, Jaguars’ın galibiyetine ve yeni koçu Mike Mularkey’nin iyi bir imajla sahneye çıkmasına engel oldu.

Mike Mularkey, daha önce 80’lerde Vikings için oynamıştı ve geçtiğimiz dört sezon boyunca Atlanta’da ofansif koordinatörlük yapmaktaydı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu