NFL tarihinin en önemli takım sahiplerinden Art Modell, 87 yaşında hayatını kaybetti. Modell, NFL tarihinde derin izler bırakırken, ligin şekillenip bugünkü haline gelmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Johns Hopkins Hastanesi’nde hayatını kaybeden Modell’in doğal sebeplerle hayata gözlerini yumduğu belirtildi. Modell, 1996’da Cleveland Browns’ı Baltimore’a taşıyınca büyük tepkilere maruz kalmıştı.

Modell bundan 16 sene önce, NBA’de LeBron James’in Cleveland Cavaliers’dan ayrıldıktan sonra aldığı tepkilerinin fazlasıyla karşılaşmıştı. Modell’in Browns’ı Baltimore’a taşıması, günümüzde halen Cleveland’ın ruhunu çalması olarak nitelendiriliyor.

Modell’in 1996’da Cleveland Browns takımını Baltimore’a taşıyıp takımı Baltimore Ravens yapması Cleveland halkının ciddi tepkisini çekmiş ve hayatı boyunca Cleveland’lıların ağır tepkilerine maruz kalmasına sebep vermişti.

Takımın oyuncularla birlikte Baltimore’a gitmesinin ardından, Cleveland Browns 1999 yılında tekrardan NFL’e girmişti. Baltimore Ravens ise 2001 yılında Modell takımı Steve Bisciotti’ye sattıktan sonra tarihindeki ilk Super Bowl şampiyonluğunu yaşamıştı.

Yazan: Kaan Özaydın