Buffalo Bills, bu sezonun flaş ismi olan running back C.J. Spiller’ın omzunu sakatlamasıyla büyük şok yaşadı. Spiller sakatlığı yüzünden Pazar günkü 24 – 14’lük Cleveland Browns karşısında zafer kazanılan maçın büyük bir kısmında yoktu.

Bills’in head koçu Chan Gailey, maçtan sonra yaptığı açıklamada başarılı oyuncunun omzunda herhangi bir kırılmanın söz konusu olmadığını sadece bir incinmenin meydana geldiğini söyledi. Fakat Spiller’ın yine de bir ya da iki hafta sahalardan uzak kalacağını da ekledi.

Tam olarak sakatlığın boyutunu bilmeyen Koç Gailey, “Hala inanamıyorum, yine de çok uzun bir süre bu ” dedi ve ekledi “Önümüzdeki hafta kendisini kesinlikle sahada göremeyeceğiz. İlerleyen günlerde durumu gözlemleyerek karar vereceğiz.”

Bills’in en etkili hücum silahı olan Spiller, ilk çeyreğin sonlarına doğru QB Ryan Fitzpatrick’in attığı 25 yardlık pası yakalamak isterken omzunun üstüne sert bir şekilde düştü. Bir süre sonra yerini Tashard Choice’a bırakarak oyunu terketti.

Spiller sakatlanmadan önce Cleveland’ın defansı üzerinde çok etkili olmayı başarmış. 32 yardlık bir taşıma ile Buffalos’un ikinci touchdown’ına imza attı. Spiller ayrıca dört top taşımada 16 yard kaydetti.

Öte yandan hala dizindeki sakatlık nedeniyle saha kenarında olan yıldız running back Fred Jackson’ın ise bir-iki hafta gibi yakın bir zamanda yeniden takımla beraber sahada olabileceği açıklandı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu