Geçtiğimiz sezonun flaş takımlarından Cincinnati Bengals, NFL’in 2.haftasında kendi evinde ağırladığı Cleveland Browns’ı 32-27 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Ligde ikinci yılını geçiren quarterback Andy Dalton, attığı üç touchdown pasıyla galibiyetin mimarı oldu.

Bu skorla birlikte Bengals, Browns’a karşı oynadığı son 16 maçtaki 13.galibiyetini elde etmiş oldu. Cleveland cephesinde ise çaylaklar Brandon Weeden ve Trent Richardson’ın etkili performansları galibiyet için yeterli olmadı.

NFL’in sorunlu yıldızlarından Adam “Pacman” Jones, yaptığı 81 yardlık punt return touchdown ile Bengals’a sezon geneli için umut verdi. Dalton, üç touchdown pasıyla kariyer rekorunu yakalarken, turuncu siyahlı ekibin geçtiğimiz sezon ilk turdan seçtiği yıldız wide receiver A.J. Green, yedi pas yakalayarak 58 yard ve bir touchdown’lık performas sergiledi.

Öte yandan bu sene hücumunu 2012 NFL Draftı’nın ilk turundan seçtiği RB Trent Richardson ile QB Brandon Weeden etrafında yeniden yapılandırmaya çalışan Browns, ikinci maçında da galibiyet ile tanışamadı.

NFL’in en büyük yıldız adaylarından olan Trent Richardson, 109 yard koşarken, bir touchdown koşusu yaptı ve bir touchdown pası yakalayarak skora önemli katkılarda bulundu.

28 yaşındaki çaylak oyun kurucu Brandon Weeden ise 322 yard ve iki touchdown pası ile oynayarak ilk hafta kendisine yöneltilen eleştirilere biraz olsun dur dedi. Weeden geçtiğimiz hafta Philadelphia Eagles maçında dört interception atarak çaylak bir QB için NFL tarihindeki en kötü başlangıçlardan birine imza atmıştı.

Yazan: Kaan Özaydın