Philadelphia Eagles geçen yıl draftın ikinci turunda seçtikleri hayalkırıklığı yaratan defensive back Jaiquawn Jarrett’i serbest bıraktığını bu hafta başında günü duyurdu. Jarrett’a takımın ilk 11’inde başlaması için bir çok defa şans verildi ama o koçlarının güvenini çok fazla sayıda hatalı tackle yaptığı ve yetenekleri sınırlı kaldığı için kaybetti.

2011’de 54. sıradan seçilen Jarret bu draft sınıfında, Indinanapolis Colts tarafından 49. sıradan seçilen lineman Ben ljalana sonra dışında takımdan kesilen en yüksek draft seçimi oldu.

ljalana, Colts kariyerinde sağlıklı kalmayı başaramamış ve kısa bir süre önce ön çapraz bağlarındaki yırtığın düzeltilmesi için geçirdiği ameliyat da dahil olmak üzere toplam beş ameliyat geçirmişti.

Eagles, defensive back pozisyonunda Nate Allen ve Kurt Coleman ve onların yedekleri David Sims ve Colt Anderson ile yoluna devam etme kararı aldı. Defensive back pozisyonu bu sezon için birkaç NFL takımı için büyük bir sorun haline gelmiş durumda ve bu da Jarrett’ın bu sezon başka bir takımda ikinci bir şans bulabileceği anlamına geliyor. Bu gerçekleşirse genç oyuncunun yeni takımına Andy Reid ve diğerlerine gösterdiğinden daha fazlasını göstermesi gerekecek.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz