orktuğum gibi ilk haftada tüm tercihlerimi “sürpriz” sonuçlarla tamamlanan maçlarda kullanma başarısını gösterdim. Önümüzdeki haftalarda yüzdenin yukarı doğru çıkacağını umuyorum.

1. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (I)

STL Rams @ DET Lions – DET Lions -7 (Y)
WAS Redskins @ NO Saints – OVER 49,5 (D)
ATL Falcons @ KC Chiefs – KC Chiefs +3 (Y)
SF 49’ers @ GB Packers – GB Packers -5,5 (Y)

STL Rams @ DET Lions maçını izleme şansım olmadı. NFL.com üzerinden takip ettiğim kadarıyla Lions çoğunlukla topa sahip olan takım oldu. Lions maç boyunca rakibin iki katı kadar ilk hak denemesi yapmayı başardı. Fakat özellikle M.Stafford’un yaptığı top kayıpları skorun yakın geçmesine sebep oldu.  Rams bu sayede topa sahip olma istatistiklerinde de dengeyi yakalamış oldu. Lions son dakika hücumu ile maçı kazanmayı başarsa da benim öngördüğüm farkı yakalayamamış oldu.

Haftanın benim adıma en güzel geçen mücadelesi Redskins – Saints maçında yaşandı. Tahminimin tutmasının yanı sıra, sempatizanı olduğum Redskins’in çaylak QB’si R.Griffin ile geçen sezon evinde hiç yenilmemiş Saints’i darma duman etmesi de yüzümü güldürdü. Açıkçası Griffin’den ilk NFL maçında bu başarıyı ben de beklemiyordum. İlk NFL maçına çıkan diğer QB’ler minimum 2 INT ile maçı tamamladı. Griffin neden geçtiğimiz sezon Heisman layık bulunduğunu sahada göstermiş oldu. Tamam, Saints “Kelle Avcılığı” skandalı sebebiyle cezalı koçu ve yıldız savunma oyuncularından yoksun olarak sahaya çıktı. Fakat Redskins savunmada da D.Brees ve ekibine zorlu anlar yaşattı. Sonuç olarak; toplam skorun yüksek olması zaten beklediğim bir sonuçtu ve haftanın tek doğru tahmini oldu.

ATL Falcons @ KC Chiefs maçı ise beklentimin tamamen dışında gelişti. İlk yarı hiç punt izlemediğimiz maçı ofansı daha güçlü olan Falcons rahat kazandı. Açıkçası geçen sezon Packers’ı sahasında perişan eden Chiefs savunmasının görüntüsü hiç öngörmediğim bir seviyedeydi. Chiefs’in Falcons koşu savunmasını da bu bakar başarılı durdurmasına rağmen J.Jones’a engel olamaması bu maçta sonlarını getirdi. Ofansif anlamda ilk yarıda Falcons’a kafa tutsalar da ikinci yarı kalite farkı kendini gösterdi.

Packers tercihi, savunma performansı ile beni ters köşeye yatıran diğer bir tahmin oldu. Maçtan önce biri bana gelip A.Smith’in istatistikleri A.Rodgers’dan daha iyş olacak deseydi kendisine gülmek için ağzımı kullanmazdım. Fakat 49’ers savunması tahminlerimin ötesinde üstün oynadı ve maçı domine etti. 49’ers hücumda da tahminimin aksine topu oldukça iyi kontrol etti ve hücum anlamında Packers’a da üstlük sağladı. Oyunun her iki tarafında da üstün olan 49’ers sonuç olarak haklı bir galibiyet almış oldu.

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 1
Yanlış: 3
İade: 0


NFL 2012 – 2. Hafta Tahminleri

BAL Ravens @ PHI Eagles

Sezon öncesinde kadrosunda çok ciddi bir değişiklik yaşamayan Ravens geçen hafta sezonun ilk maçında evinde ağırladığı Bengals’ı paramparça etmeyi başardı. Sezon öncesi kendini elit QB’ler arasında gösteren J. Flacco, pre-season maçlarında da izlediğimiz “no huddle” hücumunu tam anlamıyla oturtmuş göründü. Bengals savunması ilk yumruğu yemiş boksör gibi maçın geri kalanında ayağa kalkmakta oldukça zorlandı. Bir yıl daha yaşlanmış Ravens savunması da geçmiş yılları aratmayan bir performans sergiledi. Ravens son çeyrekte yedek oyuncuları oynatacak kadar rahat bir şekilde maçı kazanmayı başardı.

Eagles sezon arasında savunmasını güçlendirme yolunu seçti. Daft’ta ilk 3 tur hakkını savunma oyuncularından yana kullanan Eagles, 4. turdan da takımdan ayrılan V. Young’ın yerine N.Foles’u seçti. En önemli kayıp CB A.Samuel olarak değerlendirilse de geçtiğimiz sene yapılan transferlerle Samuel’in yeri dolduruldu. Geçtiğimiz hafta ağır favori çıktığı maçta M. Vick’in kötü performansı sebebiyle zorlukla kazanmayı başardı. Aslında maçı Eagles’a veren Browns’ın çaylak QB’si B.Weeden oldu. Bu maçla iligli de karşılıklı top kayıpları dışında altı çizilecek değerde bir gelişme olmadı.

Açıkçası bu maçta Eagles’ın favori gösterilmesi beni oldukça şaşırttı. Vegas’ın hala geçen seneki “rüya takım” balonunda takılı kaldığını düşünüyorum. Oyunun her iki tarafında da Ravens’ın üstün olduğu aşikar. Eagles’ın, J.Maclin’in de muhtemel yokluğunda favori gösterilmesinin tek sebebi ev sahibi olması olabilir ki bu maçta sonuca etkili olacağını düşünmüyorum. Ravens son görüntüsü ile Eagles’ı deplasmanda yenebilecek güçte.

BAL Ravens +1

WAS Redskins @ STL Rams

Her iki takımın da maçlarını yukarıda değerlendirdim. Rams, Lions’a karşı ekstra bir performans ile maça ortak kalmayı başardı. Bu hafta yeni görüntüleri ile geçen haftanın flaş takımına karşı kendi evlerinde ilk maçlarına çıkacaklar. Geçen hafta D.Brees’e sahayı dar eden Redkins savunmasına karşı S.Bradford çok daha alt seviyede silahlarla ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak. Geçen hafta güçlü Lions hücumunu durdurmayı başaran Rams savunması, kuşkusuz Rams’in bu maçta en büyük umudu olacak.

İkinci hafta üst üste ikinci deplasman maçına çıkacak. Redkins’de Saints karşısında sakatlanan WR P.Garcon’un maça hazır olması bekleniyor. Geçen hafta güçlü Lions pas hücumunu uzun süre başarılı bir şekilde durduran Rams’e karşı P. Garcon’un sahada olması, dikkatlerin üzerinde toplanmasını sağlayacaktır. Bu durum geçen hafta sürpriz bir çıkış gösteren A. Morris’in koşu yolunu açacaktır. Redskins savunmada S. Jackson’ı durdurmayı başarırsa bu maçtan da galibiyetle ayrılabilir. St. Louis, New Orleans’a oranla çok daha rahat bir deplasman. Dolayısıyla yıldız çaylak R. Griffin’in bu anlamda bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

WAS Redskins -3

ARI Cardinals @ NE Patriots

Cardinals sezona hücum çizgi hattını güçlendirerek başladı. Sağ Guard pozisyonuna Niners’dan A. Snyder’ı alan Cardinals Draft’ta 3. turdan OT B. Massie’i tercih etti. Böylece arka tarafta QB savaşını kazanan Skelton’ın daha iyi korunması amaçlandı. Bunun dışında savunmada da P. Peterson’ın ters tarafına Steelers’dan W. Gay transfer edildi. Bu şekilde ilk maçta evinde çaylak QB Wilson’a karşı evinde zorla kazanan Cardinals bu hafta belki de ligin en iyi takımına karşı ilk deplamsan maçına çıkıyor olacak. Seahawks karşısında Skelton’ın sakatlanması ile bu maçta direksyona K. Kolb geçiyor olacak.

Geçen sezon ligin en kötü savunmasına sahip Patriots ilk dört tur draft tercihini savunma oyuncularından yana kullandı. A. Carter ve M. Anderson gibi iyi performans göstermiş oyuncularını kaybeden Patriots çaylak C. Jones ve veteran R. Ninkovich ile boşalan pozisyonu doldurma yoluna gitti.

Hücumda ise ayrılan C. Johnson’ın yerine B.Lloyd’u alan Patriots zaten güçlü olan hücum opsiyonlarını sağlamlaştırmış oldu. Geçen hafta Titans deplasmanında rahat bir galibiyet alan Patriots’ta özellikle S.Ridley’ın performansı dikkat çekti. Son senelerde maç paşı 40 pas denemsi yapmasına alıştığımız Patriots uzun bir aradan sonra ilk defa koşu ağırlıklı bir strateji ile maçı tamamladı. Özellikle koşu savunmasında C.Johnson’ı sahadan silmiş olmaları altı çizilmesi gereken bir başarıydı. Patriots deplasmanda rahatlıkla kazandığı maçın ardından ilk maçında kendi evinde NFC West’in zayıf ekibine karşı ilk maçında galibiyet arayacak.

Bu maçta yüksek handikapa rağmen Patriots’ı tercih edeceğim. Bu tercihi yaparken en önemli gerekçem sezona yedek başlamak üzere kendini hazılramış Kolb’un bu zorlu deplasmanda sahaya lider olarak çıkması. Bir diğer önemli etken de Batı takımının erken saatte Doğu’da maça çıkıyor olması. Patriots maçı kazanacaktır fakat 2 TD farkı yakalayabilir mi? Açıkçası bu riski almaya değer…

NE Patriots -13,5

HOU Texans @ JAC Jaguars

Texans geçen sezon sonunda sakatlığı sebebiyle verim alamadığı M.Williams’ı Bills’e kaptırdı. Texans geçen sezon uzun bir süre M. Williams’dan yoksun olmasına rağmen yine ligin en başarılı defansları arasında yer almayı başardı. Bunun dışında kemik kadroyu korumayı başaran Texans geçen hafta zayıf Dolphins karşısında kendini çok zorlamadan kazanmayı başardı. Özellikle ilk yarının sonunda yakalanan farktan sonra rölantiye geçen Texans ikinci yarıda tempoyu düşürmesine rağmen maçı 20 sayı farkla kazanmayı başardı.

Jaguars 2012 sezonunda da B. Gabbert ile yola devam kararı aldıktan sonra hücum silahlarını çoğaltmak adına Draft ilk tur hakkını yıldız adayı J. Blackmon’dan yana kullandı. Blackmon’un ters tarafına da geçen sezon Cowboys’da özellikle son maçlarda çıkış yakalayan L. Robinson’ı transfer etti. Fakat sezon öncesinin en önemli başlığı M. Jones-Drew’ın arzu ettiği sözleşmeyi alıp alamayacağı oldu.

MJD, otuz küsür gün antrenmana katılmama kararı aldığı sürecin sonunda ilk hafta öncesi takıma geri döndü ve maç esnasında R. Jennings’in sakatlanması ile bu hafta öncesi yine kendini ilk 11 de kendine yer buldu. MJD çok büyük silah fakat geçen sezon C. Johnson’ın yaşadığı sıkıntıyı yaşaması oldukça muhtemel. Bu hafta sert texans savunmasına karşı tüm sezon öncesini kaçırmış MJD’nin çok iyi bir maç çıkaracağını düşünmüyorum. Jaguars hücumunu bu hafta oldukça uzun bir maç bekliyor olacak.

Texans şu anda AFC South’un açık ara en iyi takımı. Bu hafta ilk division içi karşılaşmalarını da oldukça ciddiye alarak oynayacaklardır. Jaguars geçen hafta yarı sakat A. Peterson’ı durdurmakta oldukça zorlandı. Bu hafta ligin en formda koşucusu A. Foster Jaguars savunmasının kabusu olacaktır. A. Johnson tarafından bahsetmek bile istemiyorum. Kağıt üstünde Texans oldukça ağır basıyor. Belirlenen handikapı da aşarak kazanacağını düşünüyorum.

HOU Texans -7