İkinci haftada pek güzel geçmedi. İlk haftanın aksine bu sefer maç içerisinde yaşanan bazı gelişmeler ile iki maçı burun farkıyla kaybettim. Geçen haftanın değerlendirmesi ile başlayalım…

2. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (I)

BAL Ravens @ PHI Eagles – BAL Ravens +1 (İ)
WAS Redskins @ STL Rams – WAS Redskins -3 (Y)
ARI Cardinals @ NE Patriots – NE Patriots -13,5 (Y)
HOU Texans @ JAC Jaguars – HOU Texans -7 (D)

BAL Ravens @ PHI Eagles maçını ESPN America ekranlarından da canlı izleme imkânı buldum. Eagles savunmada kazandığı topla skor elde ettikten sonra ilk yarıda neredeyse sahada yoktu. Ravens bu süreçte oyunu ve skoru domine etti. Ben de rahat bir nefes alarak FOX Sports’tan ve NFL.com’dan diğer maçları takip etmeye başladım. Üçüncü çeyrekte bir anda rizgar tersine döndü ve Ravens hücumda etkisiz kalmaya başladı. Eagles bu esnada farkı kapatıp beraberliği elde etti. Son çeyrekte Ravens yine tutuk bir görüntü çizse de skorboarda 6 sayı yazdırmayı başardı. Fakat maçın bitmesine 2dk kala Vick kendi ortadan dalarak takımına maçı kazandıran skoru üretmiş oldu. Bir maçta 4, iki haftada toplam 9 top kaybı yapan bir takım iki haftadır 1 sayı farkla nasıl kazanıyor çok anlamıyorum. Çekirgenin çok fazla sıçramayacağına eminim. Fakat bir süre Eagles maçlarına bulaşmayacağım.

WAS Redskins @ STL Rams maçıda ilk yarının ortalarına kadar Redskins’in üstünlüğü ile geçti. Fakat maçın devamında ilk Rams hücumunda sakatlanan A.Carriker’ın yanına B. Orakpo’da eklenince Redskins zaten skor anlamında zayıf olan savunma ile maça tutunmakta oldukça güçlük çekti. Yine de ofansif olarak maça ortak olmayı başardı Redskins. Üçüncü çeyreğin sonlarında yaşanan “Blocked Punt” sonrası son çeyrekte Rams oyunu kontrol etmeyi başardı. Maçın bitimine 2:40 dk kala Redskins bir FUMBLE ile tekrar topa sahip olsa da J. Morgan’ın sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle cezalandırılması sebebiyle rakibinin hatasını skora çeviremedi ve sahadan yenik ayrılmış oldu.  Redskins için en kötü haber Carriker ve Orakpo’nun sezonu kapatmış olması.

ARI Cardinals @ NE Patriots maçı için diyebilecek çok bişey bulamıyorum. Maçtan önce K.Kolb’lu Cardinals hücumunun güçlü Patriots hücumuna kafa tutamayacağını öngörmüştüm. Cardnals hücumu ile ilgili düşüncem tutsada, Cardinals savunmada beklediğimden çok daha iyi performans sergiledi. Tabi A. Hernandez’in de sakatlanarak oyundan çıkması Patriots’ın çift TE’li hücum planını altüst etti fakat yine Patriots’ın bu maçta Cardinals’a yenilmiş olmasına inanmakta hala güçlük çekiyorum. Fakat Patriots hücumuna 55 dakika TD’a izin vermeyen savunmayı fantasy’de takımıma alırım. :) Uzun lafın kısası bu maçta Cardinals’ın savunmasına yenilmiş oldum.

Geçen haftanın son tahmininde ise nihayet doğru seçimi yaptım ve Texans sayesinde artı hanesine bişeyler yazmayı başardım. Maçla ilgili çok yazılacak bişey yok. Texan koşu hücumu ile oyunu domne etti ve yerden 200 yarda üzerinde kazanç sağladı. Öyle ki M.Schaub’un pas denemesi yapmasına pek gerek kalmadı. Maçın başında farkı açan Texans rahat bir oyunla gerekli farkı yakalayarak maçı kazanmayı başardı. Jaguars iki maç sonunda ligin en kötü takımı görüntüsünde. Bu durumu gelecek haftaki tercihlerimde de değerlendirmeyi düşünüyorum.

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 2
Yanlış: 5
İade: 1

NFL 2012 – 3. Hafta Tahminleri

KC Chiefs @ NO Saints

Bu hafta biraz fazla seçim yaptığımdan çok detaylı yazmayacağım. NFL.com sitesinde takım istatistikleri sayfasında “Defense, Scoring” dediğiniz zaman dipte yer alan iki takımın maçından yüksek skor beklemek çok yanlış olmaz kanaatindeyim. Üstelik iki yakımında hücum anlamında etkili silahları varken. Bu maçta taraf seçmeğe gerek yok. “Over” tercihinin tutması içi Chiefs’in 20 sayı kadar skora katkı yapması yeterli. Gerisi zaten gelecektir.

Over 53

JAC Jaguars @ IND Colts

Çaylak A.Luck geçen hafta NFL’de ilk galibiyetini kendi seyircisi önünde almayı başardı. Gerçi maçın sonuna doğru Vikings bir anda 2 TD ile oyuna ortak olsa da kurt kicker A.Vinatieri, Colts adına son noktayı koydu. Colts için en önemli gelişme koşu savunması oldu. A. Peterson’ı 60 yarda performansta tutmayı başaran Colts yıllardı sıkıntı çektiği koşu savunmasına nihayet çözüm bulmuş gibi. Bu hafta da rakipte tek kayda değer oyuncu MJD’yi durdurmayı başarabilirlerse maçtan galip gelme olasılıkları yüksek olur.

Jaguars ise yukarıda da belirttiğim gibi şu an ligin en zayıf takımı görüntüsünde. Evet Colts, bir Houston değil. Fakat deplasmanda kendini kanıtlamaya çalışan A. Luck karşısında işleri çok kolay olmayacak. Özellikle sahip oldukları koşu savunması ile D. Brown bile kariyer maçını yaşayabilir. Böylece Luck daha rahat pas açıları elde edebilir. Tercihimi 1 FG handikap ile ev sahibinden yana kullanıyorum.

IND Colts -3

ATL Falcons @ SD Chargers

İki haftadır izlediğim Falcons bu sene nihayet NFC’de zirveye oynayacak bir görüntü çizdi. İlk hafta Chiefs deplasmanında galip geldiklerinde Chiefs’in savunmasından kaynaklandığını düşünmüştüm fakat geçen hafta Broncos karşısında da gördük ki M.Ryan gerçekten elit QB seviyesinde performans göstermeye başladı. Falcons savunması da Ryan’ın bu temposuna ayak uydurunca yine üstün bir performans ile Falcon maçı kazanmayı başardı. Brons son çeyrekte biraz kıpırdansa da maçı çevirmek için baya geç kalmış oldular.

Chargers ise ilk iki haftada Raiders ve Titans karşısında kazanmayı başardı. Bu hafta ilk defa Playoff ayarında bir rakibe karşı oynayacaklar. Açıkçası geçen hafta Titans karşısında alınan farklı galibiyet beni çok tatmin etmedi. Maçın ikinci çeyreğinin başında 17 sayı geriye düşen Titans koşu hücumunu bırakınca Chargers, çaylak yarısı Locker’a karşı rahat bir galibiyet almış oldu. Açıkçası Titans karşısında alınan farklı galibiyet handikabın ters tarafta yer almasına sebebiyet vermiş. Bu hafta Falcons karşısında böyle rahat olabileceklerini hiç düşünmüyorum. 1 FG farkı da cebime koyarak Falcon tercihinde bulunuyorum.

ATL Falcons +3

HOU Texans @ DEN Broncos

Texans’ın geçen haftaki maçını yukarıda detaylandırmıştım. Texans şu anda ligin en güçlü savunmasına sahip, diğer yandan da ligin en etkili koşucularına sahipler. Henüz M. Schaub ve A. Johnosn’ın şapkalarında sakladığı tavşanı görmedik. Bu maçta güçlü Broncos koşu savunmasına karşı Schaub ve Johnson gerçek performanslarını sahaya yansıtmak durumunda kalacaklar.

Broncos geçen hafta ilk yarıda yaptığı top kayıpları sebebiyle maçı kaybetti diyebiliriz. Özellikle P. Manning bu süreçte oldukça etkisiz bir görüntü çizdi ve 3 top kaybına sebebiyet verdi. Texans, Falcons kadar turnover yaratan bir takım olmasa da rakip hücumlara büyü oyun şansı vermiyorlar. Ligin en iyi pas savunması karşısında P. Manning’in performansı bu maçta en çok merak edilen konu olacak.

Açıkçası Texans treninden kaybedene kadar inmeye fazla niyetim yok. İlk iki hafta Dolphins ve Jaguars gibi zayıf rakiplere karşı rahat kazanmış gibi gözükseler de henüz tüm güçlerini sahaya yansıtmadıklarını düşünüyorum. Bu maç Texans için de gerçek bir test olacak. Broncos evinde belki direniş gösterebilir fakat şu aşamada Texans’ı karşıma almayı hiç tercih etmiyorum.

HOU Texans -1

NE Patriots @ BAL Ravens

Patriots geçen hafta kendi evinde beklenmedik bir yenilgi aldı. Özellikle ofansif anlamda hiç varlık gösterememiş olmaları tüm otoritelerde şok etkisi yarattı. Patriots’ı bu hafta sert Ravens savunmasına karşı da deplasmanda oldukça zor bir maç bekliyor olacak. Bu maçta Ravens özellikle geçen sene Playoff yenilgisinin de acısını çıkarmak isteyecek. Koşullar ne kadar aleyhte gözükse de B.Belichick ve T. Brady’nin iki hafta üst üste kaybetme ihtimalini düşük görüyorum.

Ravens geçen hafta bir şekilde Eagles’a kaybetmeyi başardı. Kazanmış olsalardı bu hafta handikap çok daha yüksek olurdu. Ben de bir doğru tahmin fazladan yapmış olurdum. O maçta Ravens yine de savunmada rakibini dört top kaybına zorlamayı başardı. Geçen haftanın acısını çıkarmak isteyecek T. Brady ve arkadaşlarına karşı yine benzer bir performans göstermeleri gerekecek. Burada Ravens için önemli olan eşleşme koşu savunması olacak. Geçmiş senelerin aksine hücumda dengeli oynamayı tercih eden Patriots’ı yine tek yönlü hücuma zorlayabilirlerse maçıda kendi taraflarına çekebilirler.

Patriots, kendi evinde Cardinals’a yenildiği bir maçtan sonra bu maça “Underdog” olarak çıkması çok normal. Bu durumda biz amatör handikapçılar için bulunmaz bir fırsat yaratıyor. T. Brady 2003’ten beri kaybettiği maçlardan sonra handikaba karşı 15 maçta 12 kez başarı sağlamış. Bu süreçte yine underdog olarak çıktığı 22 maçın 15’inde başarılı olmuş. Patriots’tan bu maçta ekstra bir patlama bekliyor olacağım. Cebime de 3 puanı alacağım tabi…

NE Patriots +3

GB Packers @ SEA Seahawks

Köşemi uzun zamandır takip eden arkadaşlar “Pazartesi Gecesi” maçlarıdan çekindiğimi bilirler. Bu hafta Patriots maçındaki gibi bir hata gördüğüm için bu maça tahmin girmeye karar verdim.

Packers ilk hafta aldığı yenilginin acısını ezeli rakibi Bears’dan çıkardı. Aslında iki takım da maça tutuk başlasa da Packers’ın ikinci çeyrekte “Fake FG” ile bulduğu TD sonrası oyun tamamen Packers kontrolüne geçti. J. Cutler attığı her “Interception” sonrası kenara giderken elinden şekeri kapılmış çocuk gibi ona buna bağırmak durumunda kaldı. Tekrar kendine gelen Packers ikinci alan oyuncularını bu hafta çaylak bir QB bekliyor olacak. Packers’ı bu maçta en çok zorlayacak eşleşme yine koşu savunması olacak. M. Lynch’i durdurmak Packers savunması için ilk amaç olmalı.

Seahawks’da geçen hafta evinde Cowboys karşısında sürpriz olarak nitelendirilebilecek bir galibiyet aldı. Seahawks savunması istatistiksel olarak iyi iş çıkarmış gibi gözükse de Cowboys top tutucularının yaptığı hatalar Cowboys’un hücumdaki etkisizliğinin asıl sebebiydi. Yerden de istediğini yapamayan Cowboys maç boyunca teslim olmuş bir görüntü çizdi. Seahawks’ın çaylak QB’si Wilson süper bir maç çıkarmasa da yüksek isabet oranı ile galibiyette etkili oldu. Tabi hücumda asıl övgü M. Lynch’e gitmeli. M. Lynch’in performansı Seahawks’ın oyunu kontrol etmesini sağladı. Bu hafta kendi evinde Packers’ı konuk edecek Seahawks aynı başarıyı göstermeye çalışacak.

Geçen hafta Seahawks, Cowboys’a karşı farklı kazanınca bu maçtaki handikap ilginç bir şekilde 3 sayıya kadar indi. Seahawks’ın gürültülü seyircisi ile bir ev sahibi avantajı olduğunu kabul ediyorum ama kariyeri boyunca istikrarsız bir görüntü çizmiş T. Romo ile A. Rodgers’ı kıyaslamam bile. Bu maça hazırlanmak için fazladan üç günü olan Packers, Cowboys’un yaptığı hataları yapmayacaktır. Açıkçası Packers’ı bu kadar düşük bir handikapla çaylak bir QB’ye karşı tercih etmemek delilik olur. Tabi bu tercihi yaparken “Pazartesi Gecesi” lanetini de “yallah cinler yallah” diyerek kendimden uzaklaştırıyorum.

GB Packers -3