Buffalo Bills head koçu Chan Gailey, 2010 NFL Dratı’nın dokuzuncu sırasından seçtiği running back C.J. Spiller’dan çok memnun. Bills formasıyla üçüncü sezonunu geçiren ancak bu sezon parlamaya başlayan Spiller için Gailey “Onun iyi iş çıkaracağını biliyordum. Ama yine de tereddütlerim vardı.” dedi.

Bu sezon oynadığı iki maçta Spiller, NFL’deki en etkili RB’lerden biri oldu ve bu da Bills’i Kansas City Chiefs karşısında 35 – 17’lik galip getirerek 1 – 1’lik bir seri yakalamasını sağladı.

Fred Jackson’ın sakatlığından doğan boşluğu dolduran Spiller 123 yard koşu, 2  TD ve 47 yard pas yakalayarak Chiefs maçının yıldızı oldu. Genç oyuncu 169 yard ile kariyerinde en çok koştuğu  48 – 28 biten geçen haftaki Jets mağlubiyetinin ardından böyle bir sıçrama yapması herkesi şaşırttı.

“Galibiyetlerin ardından soruları yanıtlamak her zaman kolaydır” diyen Spiller. Bunları söylerken birkaç kere gülümsemesi da gözden kaçmadı. “Fred Jackson bugün takımın tüm yükünü sırtlamam gerektiğini söylerken, bana meydan okudu. Bunun altında kalamazdım ve elimden geleni yapmaya hazırdım ve yaptım.”

Spiller, bu sezon şuana kadar 29 taşımada 292 yard ile koşu başına 10.1’lik bir ortalama yakaladı. Bu ortalama NFL tarihinde 1963’ten sonraki, sezonun ilk iki maçında 25’ten daha fazla top taşıma yapanların ortalamaları arasındaki en yüksek değer. En son 1963 yılında Jim Brown 34 taşımada 394 yard ile 11.3lük bir ortalama yakalamıştı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu