Michael Vick sezonun ikinci maçında da son anda sahneye çıktı ve oyun bitimine 1:55 kala yaptığı bir yardlık TD koşusuyla takımı Philadelphia Eagles’ın Baltimore Ravens’ı 24-23 yenmesini sağladı.

Çaylak kicker Justin Tucker’ın Ravens adına attığı 56, 51 ve 48 yardlık başarılı alan golleri ise, QB Joe Flacco’nun son dakikada attığı isabetsiz pas sebebiyle galibiyete yetmedi.

Vick, geçtiğimiz hafta dört interception atmasına rağmen, maçın son anlarında attığı TD pası ile takımınu Cleveland Browns karşısında 17-16 galibiyete taşımıştı.

Yedek hakemlerin tartışmalı kararları ise bir maça daha damgasını vurmuş oldu.

23-17 gerideyken, Eagles kendi 20.yardından 4:43 kala oyuna başladı. Vick, Brent Celek’e 24 ve 13 yardlık iki pas attı. Clay Harbor’a attığı 19 yardlık pastaysa “pas veren oyuncuya sertlik” kararı çıktı ve top üç yarda gelmiş oldu.

Vick daha sonra Haloti Ngata’dan gelen tackle sebebiyle isabetsiz bir pas attı ancak oyun önce fumble olarak değerlendirildi. Daha sonra tekrar izlenen pozisyonu isabetsiz pas olarak belirleyen hakemler, oyunun kaderini değiştirdi ve Vick sayıyı yaptı.

Yazan: Mert Karakoç