NFL’de 5.haftanın ilk maçında St. Louis Rams, dörtte dört yaparak sezona tarihinin en iyi girişini yapan Arizona Cardinals’ı 17 – 3 yenmeyi başardı. Rams savunmasının Kevin Kolb’a nefes aldırmadığı maçta, Sam Bradford’ın attığı yedi başarılı pası ikisi TD ile sonlandı.

İlk dört maçta zorlu rakipleri karşısında en az 20 sayı üretmeyi başaran Cardinals, maçı touchdown yapamadan tamamladı. Bunda Rams defansının Kevin Kolb’u dokuz defa sack’lemesinin payı büyüktü.

Dokuz sack’in üçünü yapan Robert Quinn, Rams adına maçın yıldızlarından oldu. St. Louis savunması bu sezon şuana kadar sadece altı sack yapabilmişti ve Cardinals maça favori olarak çıkmıştı.

St. Louis Rams(3-2), bu galibiyetle Arizona’nın yedi maçlık galibiyet serisine son verirken, yeni koçu Jeff Fisher önderliğinde bu sezon evinde oynadığı üçüncü maçını da kazanmış oldu.

Rams en son kendi evinde üçte üç yaparken sene 2003’ü gösteriyordu. Ayrıca Rams, 4 Kasım 2006 tarihinde, 4-3 başladıkları sezondan sonra ilk defa %50 galibiyet oranının üstüne çıkmayı başarmış oldu.

Yazan: Kaan Özaydın