New York Jets head koçu Rex Ryan’a Jets quarterback’i Tim Tebow’un Pazar günü oynanacak New England Patriots maçına, adeta sakatlar kervanına dönen Jets savunma takımında başlama ihtimalinin olup olmadığı soruldu ve koç, böyle bir şey düşünmediklerini belirtti.

Yine aynı basın toplantısında Ryan “Bu sadece bir ihtimal.” derken “Tim, quarterback pozisyonda oynadığı için bütün pozisyonları oynamayı biliyor. Bu yüzden onu running back olarak da tight end olarak da sahaya sürebiliriz.” açıklamasını yaptı.

Pazar günü Ryan, Tebow’u iki amaçla sahaya sürebilir. Bunlardan ilkine göre, ayak bileğinde sakatlık bulunan Jets running back’i Joe McKnight’ın bu hafta hiç antrenmanlara katılamaması ve omzundan sakat olan bir diğer Jets running back Bilal Powell’ın sezonu kapatması nedeniyle Tebow, karşılaşmaya running back olarak başlabilir.

İkincisine göre ise Patriots head koçu Bill Belichick’i alt etmek ve sürpriz sonuçlarla karmaşık bir hal alan AFC doğu grubunda önemli bir galibiyet almak için Ryan, Tebow’u tahminlerden farklı olarak bambaşka bir pozisyonda sahaya sürecek.

Perşembe günü ESPN New York muhabiri Rich Cimini, Tebow’un defans arkasına rahatça sarkabilme özelliğinden dolayı Jets’in yeni bir running back arayışına girmediğini duyurdu. Cimini’ye göre Tebow, Pazar günü oynanacak Patriots maçına kesin olarak running back pozisyonunda başlayacak.

Yazan: And Kaan Yılmaz