Geçen haftayı Steelers’ın ilk yarının sonlarında toparlanması sayesinde %50 ile tamamlamayı başardım. Tahminimde yanıldığım maçları ise 1 sayı farkla kaybettim. Sezon ilerledikçe Vegas daha doğru handikaplar belirlemey başladı. Son iki haftada toplam 2,5 sayı sebebiyle 3 yanlış tahmin yapmış oldum. Bu üç maç olmasa şu an toplamda %50 üzerine çoktan çıkmış olacaktım. Bu hafta bayram tatili sebebiyle şehir dışında olduğumdan tahminlerimi ve geçmiş hafta değerlendirmesini oldukça kısa tutacağım.

7. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (I)

CLE Browns @ IND Colts – CLE Browns +3 (Y)
GB packers @ STL Rams – GB Packers -5 (D)
JAC Jaguars @ OAK Raiders – OAK Raiders -4 (Y)
PIT Steelers @ CIN Bengals – PIT Steelers -1 (D)

Birileri bana Browns takımının ligin en zayıf koşu savunmalarından birine karşı neden pas ağırlıklı oynamaya çalıştığını anlatabilir mi? Üstelik elinizde T.Richardson gibi bir koşucunuz varken??? Bir hücumda Colts alanında 1 yarda almak için2 kere pas hücumu deneyn Browns ve ben bu maçta kaybetmeyi  hakkettik. Yine de 1 sayıyla kaçmış olması üzücü tabi…

Packers beklediğimden fazla zorlansada yeterli farkla kazanmayı başardı. Rodgers yine çok iyi bir maç çıkardı. Yazılacak çok bişey yok, haftanın benim açımdan iyi tercihlerinden biri oldu.

Raiders’ın gerçekten kötü bir takım olduğunu bu maçta bir kez daha anladım. Ligin en zayıf takımına karşı, üstelik B. Gabbert ve M. Jones-Drew’ın sakatlanarak yarıda bıraktığı maçta yenmekte oldukça zorlandılar. Hatta Jaguars son 3dk Raiders 4 ve 10 hücumunda aptalca faul yapmasaydı muhtemelen maçı kazanacaktı. Raiders’ı da bu maç ile kara listeme alıyorum.

Maçın ilk yarısı beni oldukça endişelendirse de Steelers ikinci yarıda gerekeni yaptı (beyin bedava). Özellikle erken maçta Ravens’ın yenilmesi Steelers adına bu maçın önemini bir kat daha arttırdı. Steelers bu önemli maçı kazanarak AFC North iddiasını sürdürmüş oldu.

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 15
Yanlış: 16
İade: 2

NFL 2012 – 8. Hafta Tahminleri

MIA Dolphins @ NY Jets

Jets son iki hafta oldukça iyi bir görüntü çizse de beni kandırmayı başaramadılar. İki hafta önce zayıf Colts’a karşı sadece koşu hücumu ile kazanmayı başaran Jets geçen hafta da Patriots’u deplasmanda sürpriz bir şekilde zorlamayı başardı. Fakar Patriots özellikle ikinci alanda geçen sezon ki başarısızlığını devam ettirdiği için bu maçı çok dikkate almamak gerek. Zaten sonuçta yine kaybettiler.

Dolphins’in bu maça hazırlanmak için fazladan bir haftası oldu. Bu karşılaşmada Dolphins güçlü koşu savunması ile S. Greene’i eski, etkisiz haline geri sokacak ve maçı kazanma fırsatını M. Sanchez’e verecektir. Son haftalarda da kendine güvenini biraz daha geliştiren R. Tannehill, R.Bush’un da yardımı ile kazanmak zorunda oldukları bu maçta Jets’i ellerinden geldiğince zorlayacaklardır.

MIA Dolphins +1: Dolphins kazanır veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla kaybederse para iade edilir.

SD Chargers @ CLE Browns

Chargers’da geçen haftayı dinlenerek geçiren takımlardan biri oldu. Özellikle bir hafta önce Broncos karşısında verdikleri maçtan sonra bu ara onlara iyi gelmiştir diye düşünüyorum. Chargers playoff iddiasını devam ettirebilmek için bu maçı kazanmak zorunda…

Browns geçen hafta zayıf Colts’u yenemeyerek beni oldukça şaşırttı. Özellikle hücumda yanlış bir strateji ile oynayan Browns’un koçluk anlamında da sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Üstelik, bu maçta T. Richardson’un oynaması da beklenmiyor. Browns çok büyük bir sürpriz olmazsa bu maçı kaybedecektir. Handikapta oldukça uygun.

SD Chargers -1: Chargers en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

ATL Falcons @ PHI Eagles

İki takımda geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Falcons bu sezonun yenilgisiz tek takımı konumunda bu maça çıkıyor. Şahinler bu başarısını biraz da zayıf fikstürüne borçlu diyebiliriz. Bu hafta kötü hava koşullarında Eagles’a karşı yenilgisizliklerini devam ettirmeye çalışacaklar.

Eagles’da rakibi gibi geçen haftayı dinlenerek geçirdi. A. Reid özellikle bye haftası çıkışlarında ki başarısı ile tanınan bir koç. Bu hafta da bu maçı kazanmak için oldukça fazla motivasyon etkeni var diyebilirim. Hava koşulları da beklendiği gibi yağmurlu ve rüzgarlı olursa Eagles bu maçta, bir “dome” takımına karşı, psikolojik üstünlüğü de elinde tutacaktır. Ben açıkçası Eagles’ın, Falcons’a ilk yenilgisini tattıracağını düşünüyorum.

PHI Eagles -1: Eagles en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

SEA Seahawks @ DET Lions

Seahawks son haftalarda iyi bir görüntü çiziyor. Bu hafta da kazanmak zorunda olan Lions’a karşı işleri pek kolay olmayacak. Seahawks özellikle atletik savunması ile başarı sağlayan bir ekip. Panthers ve Patriots’u yendikten sonra geçen hafta 49ers’a yenilerek NFC West’te tekrar 3. sıraya düştüler. Çekişlemli geçeceği belli olan NFC West için her maç kritik önem taşıyor. Fakat Seahawks genelde deplasmanda başarılı olabilen bir ekip değil. Dicision dışı bir maçta konsantrasyon anlamında problem yaratabilir.

Lions geçen hafta Bears deplasmanında ofansif olarak hiçbirşey yapamadı. Fakat savunmasıyla da oldukça iyi iş çıkardığını belirtmek gerek. Bu hafta Bears hücumuna oranla daha etkisiz bir hücuma karşı Lions savunmasının maçı domine etmesini bekliyorum. Bu sezon beklentilerin çok altında kalan Lions hücumundan da bu maçta kendi seyircileri önünde bir patlama yapmasını bekliyorum. Aslanlar bu maçı kazanamaz ise büyük ihtimal ile sezona havlu atacaklar.

DET Lions -1: Lions en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

OAK Raiders @ KC Chiefs

Raiders geçen hafta sergilediği performans ile beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu hafta yine “bye” haftasını geçiren Chiefs’e karşı deplasmanda sahaya çıkacaklar. Bu maçta Raiders özellikle Chiefs koşu hücumunu durdurmakta oldukça zorlanacaktır. Geçen hafta MJD’nin ve Gabbert’in sakatlığı olmasa muhtemelen kaybedeceklerdi. Bu sonucun bu hafta Chiefs deplasmanında yaşanmasıbı bekliyorum.

İki kötü takımın mücadelesinde tercihimi ev sahibi takımdan yana kullanacağım. Yukarıda belirttiğim gibi Chiefs’in bu maça hazırlanmak için fazladan bir haftası vardı. Bir şekilde Raiders hücumunu durdurmak için bir plan oluşturduklarını düşünüyorum. Chiefs bu sezon kazanbileceği nadir maçlardan birine çıkıyor olacak. Division rakiplerini karşı alınabilecek bir galibiyet moralleri biraz olsun toparlayacaktır.

KC Chiefs -1: Chiefs en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.