Redskins’in müthil çaylağı RG3, Vikings karşısında takımını galibiyete taşımayı başardı. Genç yıldız yaşadığı beyin sarsıntısında yedi gün sonra, Robert Griffin III darbe almamak için sahayı birkaç kez terk etmek zorunda kaldı. Ancak tabiki maçın son anlarında yaptığı Minnesota Vikings karşısında 38 – 26’lık galibiyeti garantileyen 76 yardlık touchdown koşusunda oyundan çıkmamıştı.

Çaylak QB’nin 182 yard pas, bir TD pası, 138 yard koşu ve iki TD koşusu yaptığı maç öncesi, oynayıp oynamayacağı tartışma konusuydu. Yıldız oyuncu geçtiğimiz Pazar, Atlanta Falcons’a kaybedilen maçta 3.çeyrekte oyunu terk etmek zorunda kalmıştı.

Redskins koçu Mike Shanahan, bu durumu “hafif bir sarsıntı” olarak nitelemişti. Griffin, bir koşu oyununda darbe almıştı ve oyunu o oyun sonrası terk etmemişti.

RG3, geçtiğimiz haftanın başından itibaren çalışmaya başladı ve herhangi bir şikayeti olmadığını söyledi. Redskins,onun tıbbi olarak oynamasında bir sorun olmadığını belirtti.

Minnesota karşısındaki maç Redskins serisini 3-3’e taşırken ve Vikings’i 4-2’ye düşürürken, RG III herhangi bir sakatlık belirtisi göstermedi.

Yazan: Mert Karakoç