New York Jets head koçu Rex Ryan, Pazar günü, Jets’in Arizona Cardinals ile oynayacağı karşılaşmada yedek quarterback Tim Tebow’un sahaya çıkmak için hazır olmasını bekliyor.

Tebow, geçtiğimiz perşembe günü New England Patriots’a 49 – 19 kaybedilen maçı, kaburga kemiklerindeki iki kırık nedeniyle kenardan seyretmek zorunda kalmıştı. Aslında Tebow, Patriots karşılaşmasında forma giymek için hazırdı fakat oynamadı.

Head koç Rex Ryan da, Patriots maçının ardından verdiği demeçte, Tebow’un oyuna girmek için hazır olduğunu fakat yedek quarterback’in anca takım zora düştüğü zaman forma şansı bulabileceğini söylemişti. Tebow ise, Perşembe günkü maçın ardından, iki hafta önce oynanan Seattle Seahawks karşılaşmasında sakatlandığını belirtti.

Rex Ryan, Pazartesi günü verdiği demeçte “Tebow’un maçlarda sergilediği performansı bir anda artırmasını beklemiyoruz fakat haftalar geçtikçe Tebow’un performansının artıp artmayacağını göreceğiz.” derken “Tebow’un maç için hazır olduğunu biliyorum fakat yine de her şey Pazar günü belli olacak çünkü Tebow’un tedavisi halen devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

İlk değerlendirmelerde Tebow’un, Cardinals karşılaşmasında forma giymesinin şüpheli olduğu düşünülüyordu fakat head koç Rex Ryan’ın konuşmalarının ardından, Tebow’un durumu aktife çevrildi. Böylece Jets’in 2011 draftında 7. sıradan draft ettiği ve quarterback pozisyonu için takımın üçüncü tercihi olan Greg McElroy’un Pazar günkü maçta forma giyme hayalleri çok büyük ihtimalle suya düşmüş oldu.

Head koç Rex Ryan, quarterback McElroy’un durumu ile ilgili verdiği demeçte ise “Aslında Pazar günkü karşılaşmada starter quarterback Mark Sanchez’in yedeği olarak Greg’i çıkarmayı düşünüyordum fakat Tebow geldi ve ‘Koç ben iyiyim ve maç için hazırım’ dedi.” derken “Sahaya çıkmak için hazırdı, gözlerinde sahaya çıkmak için ne kadar istekli olduğunu gördüm ve doktorlar ve antrenörler de P azar günkü maçta oynayabileceğini söylediler.Bu yüzden Cardinals maçında Mark Sanchez’in yedeği olarak Tebow’u çıkarmaya karar verdim.” açıklamasını yaptı.

Tebow’un Jets hücumuna katkıları Mark Sanchez’in yedeği olmasından dolayı çok sınırlı ve Tebow, maç başına ortalama yalnızca yedi snap’te görev alıyor. Ayrıca Tebow, Pazar günkü maçtan önce herhangi bir ağrı kesici almayı reddetti.

Yazan: And Kaan Yılmaz