Texans’ın kuşkusuz JJ Watt, A. Smith, S. Cody ve J. Crick varken bir başka DT’ye ihtiyacı yok ama 2015’de kontratı bitecek olan Ndamukong Suh belki kendisini free agency’de denemek isteyebileceği yönündeki spekülasyonlar ışığında Texans’ı tercih etmese hiç olası gözükmüyor.

Oyun kurucu Schaub 34 – 31’lik galibiyet sonrası dört gün içerisinde çok fazla futbol oynadıklarını belirtti ve takımın çok güzel iş çıkardığına değinen oyuncu kendisine yöneltilen “Suh’un Texans’da oynamasını ister miydiniz?” sorusana “Hayır, bence Suh, Houston Texans oyuncu değerlerinin hiç birisini taşımıyor ve bizim takımımızda kesinlikle onun gibi bir oyuncu profili olamaz” diye yanıtladı.

Tecrübeli oyun kurucunun açıklamaları üzerine Texans taraftarlarından “Schaub yerinde ben olsam bende aynısını isterdim sonuçta kimse kendisine tekme atan bir oyuncuyla aynı takımda oynamak istemez.” tarzı destekler geldi.

2010 yılı NFL Draftı’nda Lions tarafından ikinci sıradan seçilen Suh başarılı performansının yanında NFL’in en çirkef oyuncusu olarak etiketlenmiş durumda. 2015’e geldiğimizde neler olacağını hep beraber bekleyip görmemiz gerekecek.

Yazan: Berkan Uzun