8. hafta büyük ihtimal tatil rehaveti ile maçları iyi analiz etmeden seçimlerde bulundum. Özellikle Sandy kasırgasının yan etkilerini fazla dikkate almadım. Aldığım tek maçta da M.Ryan’ın inanılmaz performansına yenik düştüm. Ligin ortası geçilirken yavaştan tahmin yüzdemi yukarı çekmem gerekiyor.

8. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (I)

MIA Dolphins @ NY Jets – MIA Dolphins +1 (D)
SD Chargers @ CLE Browns – SD Chargers -1 (Y)
ATL Falcons @ PHI Eagles – PHI Eagles -1 (Y)
SEA Seahawks @ DET Lions – DET Lions -1 (D)
OAK Raiders @ KC Chiefs – KC Chiefs -1 (Y)

Dolphins bu aralar benim en sevdiğim takım. Geçen hafta da favori gösterilen Jets karşısında, üstelik QB Tannehill’in sakatlanıp yarıda bıraktığı maçta deplasmanda farklı kazanmayı başardı. Güçlü Dolphins savunmasının bu galibiyette önemli payı olduğunu belirtmek gerekiyor. Dolphins’i orta karar takımlara karşı tercih etmeye devam edeceğim.

İyi analiz edemediğim maçların başında Chargers @ Browns maçı geldi. Tercihleri genelde hafta ortasında yaptığım için son gelişmeleri de dikkate alma şansım kalmıyor. Bu maçta da oynamasına düşük ihtimal verdiğim T. Richardson sahaya ilk 11 çıktı ve Browns adına maçın en etkili oyuncusu oldu. Kötü hava koşullarının da ev sahibi takımın lehine olduğunu düşünürsek yakın skor yine de çok kötü bir tercihte bulunmadığımı gösterdi. Hava koşulları biraz daha iyi olsa pas ağırlıklı oynayan Chargers’ın maçı kazanması kesinlikle daha normal bir sonuç olurdu.

İyi analiz etmediğim bir diğer maç Falcons @ Eagles karşılaşması oldu. Özellikle Falcons hava hücumunun gücünü biraz hafife aldım. Chargers maçının aksine bu maçta hava koşulları pas hücumuna fazla etki etmedi. Durum böyle olunca Falcons’da rahat bir galibiyet aldı. Eagles için bu yenilgi sonrası birtakım değişikliklerin yaşanması olası. Eagles bu hafta da zorlu Saints deplasmanından yenilgi ile ayrılırsa birtakım taşlar yerinden oynayacaktır.

Seahawks @ Lions maçı beklediğim gibi sonuçlansa da Seahawks deplasmanda Lions’a kök söktürdü. Maçı önde götürdüğü zamanlarda saati kontrol etmekte zorlanan Seahawks son hücumda rakibini durduramayınca sahadan yenik ayrıldı. Bu galibiyet Lions için çok önemliydi zira yenilseler playoff yarışından düşme ihtimalleri oldukça yüksekti. Lions bu sezon C. Johnson ve koşu hücumunu utilize etmekte oldukça zorlanıyor. Bu durumu düzeltmezlerse sezonun geri kalan maçlarında şansları oldukça zor olacak.

Raiders @ Chiefs maçı ise tamamen yanlış bir seçim oldu. Tahmin yazısını gönderdikten sonra Chiefs’in son senelerde Raiders karşısında favori gösterildiği maçlarda hiç başarılı olamadığını gördüm. Maalesef iş işten geçmiş oldu. Chiefs berbat bir oyun ile kendi evinde Raiders’a yenildi. Maçla ilgili sözylenecek çok bişey yok. Toplamda 4 top kaybı yapan Chiefs maça hiç ortak olamadı. Bundan sonra Chiefs’i de kara listeye alıyorum.

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 17
Yanlış: 19
İade: 2

NFL 2012 – 9. Hafta Tahminleri

CAR Panthers @ WAS Redskins

Son 5 maçını kaybeden Panthers özellikle son 4 maçta farkı 5 sayı altında tutmayı başardı. Panthers maçları bir şekilde son dakikalara kadar canlı tutmayı başarıyor fakat bir türlü sonunu getiremiyor. Geçtiğimiz hafta da Bears karşısında tam olarak böyle oldu. Son çeyrekte C. Newton’un yaptığı top kaybı ile Bears maça ortak oldu ve sonrasında rüzgarı arkasına alıp kazanmayı başardı. C. Newton ve Panthers bu hafta kazandıkları Saints maçından sonra en zayıf savunmaya karşı sezonun ikinci galibiyetini arıyor olacaklar.

Redskins evinde Vikings karşısında kazandıktan sonra iki deplasman maçından (NYG, PIT) yenilgiyle ayrıldı. Redskins, İki hafta önce, son şampiyon Giants karşısında olduka çekişmeli geçen maçı son dakikalarda kaybetti.

Rakibinin aksine playoff umutları hala canlı olan Redskins’in bu maçı ne yapıp edip kazanması gerekiyor. Redskins hücumunun zayıf Panthers savunmasını ciddi anlamda zorlayacağını düşünüyorum. Aslında tercih yapması oldukça zor bir maç fakat duygusal davranıp ev sahibi takımdan yana şansımı deneyeceğim.

WAS Redskins -3,5Redskins en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

DET Lions @ JAC Jaguars

Lions geçen hafta oldukça kritik bir galibiyet alarak playoff potasında kalmayı başardı. Bu hafta Jaguars deplasmanının ardından sırasıyla Vikings, Packers ve Texans ile oynayacaklar. Bu kritik maçlar öncesi Jaguars gibi bir takıma karşı yenilmemek için ellerinden geleni yapacaklardır. Jaguars savunması geçen hafta Packers’a karşı iyi bir görüntü çizmiş gibi görünse de A. Rodgers etkili bir koşu hücumundan ve en iyi iki top tutucusundan mahrum oynadı. Lions hücumu Jaguars’ın zayıflıklarını değerlendirme adına daha sağlıklı durumda. Ben özellikle bu sezon beklentilerin altında bir performans gösteren C. Johnson’dan bu maçta bir patlama bekliyorum.

Jaguars için söylenecek çok bişey yok. Geçen hafta alınan skora çok aldanmamak gerekiyor. Halen ligin en zayıf hücumuna sahipler. Bu maçta M. Jones-Drew’un yine oynamayacak olması Lions’ın şansını biraz daha artırıyor. Eğer saçma sapan top kayıpları olmaz ise Lions bu maçı yeterli farkla kazanacaktır.

DET Lions -3,5: Lions en az 4 sayı farkla kazanır. 

BAL Ravens @ CLE Browns 

Ravens, Texans karşısında aldığı ağır yenilgi sonrası geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Bu sezon özellikle koşu savunmasında çok büyük sıkıntı çeken Ravens için bu ara ilaç gibi gelmiştir diye tahmin ediyorum. Bu iki hafta da mutlaka maçları tekrar tekrar izleyip arızaları gidermeye çalışmışlardır. Zira bu haftaki rakibin tek etkili silahının koşu hücumu olacak. Diğer tarafta Ravens bu maçı kaybederse arkadan gelen Steelers’a yakalanabilir.

Browns ise geçen hafta elimden zor kurtuldu. Bu hafta çekirge zıplamayacaktır diye düşünüyorum. Karşılarında yaralı ve kızgın bir Ravens takımı bulacaklar. Geçen hafta alınan galibiyetin de rehaveti Browns adına dezavantaj olacaktır. Bu maçın çok çekişmeli geçmeyeceğini düşünüyorum. Browns savunması son maçlarda toparlanmış gözükse de Ravens bu hafta yüksekten uçup geçen haftanın acısını çıkaracaktır.

BAL Ravens -3,5: Ravens en az 4 sayı farkla kazanır. 

MIA Dolphins @ IND Colts

Dolphins son maçlarda özellikle savunmada çok iyi işler yapıyor. Ligin en iyi koşu savunmasına sahip Dolphins, pas savunmasını da son maçlarda oldukça geliştirdi. Bu hafta zayıf koşu hücumuna sahip Colts’a karşı maçı kazanmak adına yine pas savunmasında iyi bir performans göstermeleri gerekecek. Hücumda ise R. Bush’un farkı yaratacak oyuncu olacağını düşünüyorum. Colts son haftalarda koşu savunmasını toparlasa da Bush QB’sini (kimin oynacağı belli değil) rahatlatacak etkiyi gösterecektir.

8. hafta sonrası Wild-Card spotunu paylaşan Colts yine aynı konumdaki rakibine karşı evinde kazanarak “tie-breaker” avantajını elinde tutmaya çalışacak. Colts son 4 maçının 3’ünü kazanarak bu seviyeye gelmeyi başardı. Aldığı tek yenilgi ise Dolphins’in geçen hafta paramparça ettiği Jets deplasmanından geldi. Açıkçası bu maçta da çok şansları olduğunu düşünmüyorum. Dolphins özellikle koşu hücumu ve savunmasındaki üstünlüğü ile top kontrolünü de elinde tutacak ve maçı kazanacaktır.

MIA Dolphins -1: Dolphins en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

PHI Eagles @ NO Saints

Açıkçası bu maçta taraf seçmek oldukça zor. Eagles ve kesik yemezse M. Vick için bu maç ölüm kalım maçı olacak. Zayıf Saints savunması belki de Vick’in ilk 11’de ki yerini tutmasını sağlayacak. Diğer taraftan evinde Saints’e skor açısından kafa tutabilmek ayrı bir beceri gerektirecek. Ben bu maçta taraf seçerek maceraya girmek yerine toplam skor tahmini yapmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Sıkça top kaybı yaşanması muhtemel maçta skorun toplamda belirlenen 52 sayı barajını aşacağını tahmin ediyorum.

OVER 52: Toplam skor 52 sayının üzerinde olur.