NFL’de bu haftaya doping cezaları damgasını vurdu. NFL yönetimi New England Patriots defensive end’i  Jermaine Cunningham’a doping kullanımından dolayı dört maç men cezası verdi.

Pazartesi yapılan açıklamada oyuncunun hangi maddeyi kullandığı söylemeyen lig yetkilileri 24 Aralık’ta oyuncunun takıma geri dönebileceğini belirtti. Patriots çıkan karar ardından oyuncu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Bu Pazar günü Miami deplasmanına gidecek olan Patriots, dört haftalık doping cezasının son haftasındaki çaylak RB’leri Brandon Bolden’dan da yararlanamayacak.

Öte yandan Tampa Bay CB’i Eric Wright da NFL tarafından dört maçlık doping cezasına çarptırıldı. Wright bu sezon Tampa Bay’de Adderall kullanımından dolayı ceza alan ikinci ilk 11 oyuncusu oldu.

Daha önce CB Aqib Talib 13 Ekim’de dört maçlığına ceza almıştı ve sonrasında ceza sırasında New England’a trade edilmişti. Bu sezon Mart ayında 5 yıllığına 37,5 milyon$’lık kontrata imza atan oyuncu bu sezon takım adına 10 maça çıkmış bu hafta ise aşil tendonundaki sakatlık nedeni ile girememişti.

Eric Wright menajeri aracılığıyla sezon başlamadan önce yaşadığı sağlık sorunu nedeni ile Temmuz sonu gibi bu maddeyi kullandığını kabul etti.

Yazan: Berkan Uzun