Robert Griffin III bu hafta beklentileri fazlasıyla karşıladı ve neler yapabileceğini bize açıkca olarak gösterdi. Dallas’a karşı 4 TD pası atan Heisman ödüllü oyuncu doğup büyüdüğü eyalete muhteşem bir dönüş yapmış oldu.

Griffin toplamda 311 yard pas atarken Dallas karşısındada 38 – 31’lik galibiyette en büyük rol sahibi isimdi. Dallas her ne kadar son anlarda çabalarıyla skoru dengelese de bu eforları yeterli olmadı ve bu maç hafızalarımıza güzel bir Şükran günü maçı olarak kazındı.

Redskins koçu Mike Shanahan maçtan sonra “RG3 biraz “Cool Hand Luke (Soğukkanlı bir kovboy)” benzetmesini yaptığı oyuncusuna hiçbir şeye kafasını takmadığını ekleyerek oyuncusunu övdü.

Griffin ilk yarının sonunda 28 – 3’lük bir skorla dengesiz iki kolej takımının maçı görünümü verdi, ve Redskins 13 yıldır ilk defa ilk yarıda 28 sayı barajını aşmış oldu.

Tony Romo, Dez Bryant’a attığı 85 yard’lık TD pası ile kariyer rekorunu kırdıktan sonra RG3 hemen bir sayıyla karşılık vererek Redskins takımındaki üst üste 4 TD pası yapan ilk oyuncu oldu.

Bu sayı sonrası 1974’deki Şükran günü maçını hatırlayan Cowboys taraftarı Longley’nin Drew Pearson’a attığı son saniye touchdown’u ile bir sayıyla yendikleri Redskins maçın tekrarını izleme şansını yakaladıklarını sansalar da RG3 buna izin vermedi ve 38 – 28’lik skorla zamanı çok güzel eritti. Böylece oyuncu doğup büyüdüğü eyalet Texas’da ilk profesyonel maçını kazanmış oldu.

Yazan: Berkan Uzun