Doug Martin, Pazar günü Oakland Raiders’ı 42-32 mağlup ettikleri maçta inanılmaz bir oyun çıkardı. Tampa Bay Buccaneers running back’i Martin, 25 koşuda 251 yard ve 4 touchdown yaptı. Martin’in bu patlayışı, bir maçta alınan rush yardı ve yapılan touchdown olarak takım rekoru kırmasına sebep oldu.

Genç oyuncunun 3.yardda yaptığı 45 yardlık touchdown, kariyerinin en uzunuydu ama kısa sürdü. Rookie, çeyreğin sonlarına doğru 67 yardlık bir touchdown yaptı ancak bu da yetmedi ve çeyrek bitmeden 70 yardlık bir tane daha yaptı. Bununla birlikte o an 244 yard almış oldu ve bir maçta takımın aldığı en fazla yard rekorunu kırdı.

Tampa adına rekor daha önce 1983 yılında James Wilder tarafından 219 yardla kırılmıştı. Martin’in son sayısıysa maç bitimine yakın bir yardlık bir touchdown oldu ve Oakland Raiders’ın olası bir geri dönüş yapma şansını bitirmiş oldu.

Martin NFL tarihinde bir maçta 250 üstü yard alan ve 4 touchdown yapan ikinci oyuncu oldu. Mike Anderson, 2000 yılı Kasım ayında bir maçta 251 yard almıştı. İki oyuncu da ikinciliği 251 yardla paylaşıyor. Birinci ise rekoru geçtiğimiz sezon 253 yardla kıran Dallas Cowboys running back’i DeMarco Murray.

Martin aynı zamanda bir maçta 70, 65 ve 45 üstü yard alarak touchdown yapan ilk oyuncu.

Yazan: Mert Karakoç