Arkadaşlar, geçen hafta içi yoğunluk ve hafta sonu yurtdışı seyehati derken maçları analiz edip tahmin yazmaya fırsat bulamadım. Takipçilerimden bu aksama için özür diliyorum. 11. hafta artık biraz eskide kaldığı için maçlar hakkında yorum yapmyacağım. Finansal özetin ardından direk 13. Hafta tahminleri ile yazıma başlayacağım… 11. Hafta sonunda nihayet doğru tahmin yüzdesinde 50% barajının üzerine çıktım. Fakat komsiyon oranını düştüğünüzde kasam hala ekside…

11. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

PHI Eagles @ WAS Redskins – WAS Redskins -3 (D)
GB Packers @ DET Lions – GB Packers -3 (D)
GB Packers @ DET Lions – OVER 51 (Y)
IND Colts @ NE Patriots – OVER 54 (D)
BAL Ravens @ PIT Steelers – BAL Ravens -3 (İ)
SD Chargers @ DEN Broncos – SD Chargers +9 (D)

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 26
Yanlış: 25
İade: 3

NFL 2012 – 13. Hafta Tahminleri

CAR Panthers @ KC Chiefs

Panthers geçen haftanın en anlamsız maçlarından birinde Eagles deplasmanında galibiyet çıkarmayı başardı. C. Newton adeta maçı tek başına kazandı; 300 yarda pas, 2 TD pası, 50 yarda koşu ve 2 TD koşusu… Panthers playoff göremeyecek fakat C. Newton büyük ihtimal ile post-season’u Pro-Bowl ile görecek.

Chiefs ise geçen hafta son zamanların flaş takımı Broncos’a karşı evinde 3. çeyreğin sonlarına kadar maçı başabaş tutmayı başardı. Özellikle koşu hücumunda sert Broncos savunmasına karşı gösterilen başarı dikkat çekiciydi. Yenilginin asıl sebebi, B. Quinn ve D. Bowe’un etkisiz oyunu oldu. Yoksa koşu hücumunda gösterilen başarı top kontrolünü de ellerind tutmayı sağlamıştı.

Bu maçta açıkçası bir sürpriz bekliyorum. Panthers üst üste ikinci deplasman maçını oynuyor olacak. Diğer yandan Chiefs evindeki üst üste üçüncü maçına çıkacak. C. Newton, yine anlamsız bir maçta şahaneler yaratmaz ise ben Chiefs’in bu maçı da başabaş oynayabileceğini düşünüyorum.

KC Chiefs +3: Chiefs kazanır veya en fazl 3 sayı farkla kakaybeder. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

NE Patriots @ MIA Dolphins

Panthers her zamanki gibi sezon sonuna doğru tecavüz moduna girdi. Son 4 maçın 3’ünü 30 en az 30 sayı farkla kazanan Patriots tek maçını ise 6 sayı farkla kazandı. T. Brady ve ekibi açıkçası şu anda durdurulamaz gözüküyor. Savunma çok iyi bir görüntü çizmese de bu kadar potansiyeli olan bir hücum takımına karşı durmak oldukça zor.

Patriots’ın esip geçtiği bu 4 haftalık süre içerisinde de Dolphins 3 yenilgi aldı. Geçen hafta kendi evlerinde Seahawks’ı yenmeleri birçok kişi tarafından sürpriz olarak değerlendirilse de Seattle temsilcisinin tüm ülkeyi diyagonal geçip deplasmanda kazanmasını beklemek biraz iyimser bir beklenti oldurdu. Dolphins yine de maçı çok zor kazandı. Üstelik pas savunmasında çaylak bir QB karşısında gerçekten zor durumlara düştüler. Bu hafta ligin en sıcak takımı ve QB’sine karşı şansları pek olmayacaktır.

Dolphins playoff umutlarını devam ettirmek için bu maçı kazanmak zorunda. Fakat geçen haftaki oyunla bu Patriots’I yenmeleri çok zor. Bu iki AFC East takımı arasindaki son 4 maçı da Boston ekibi kazandı. Bu hafta da bu trendin devam edeceğini düşünüyorum. Patriots maçlarının vazgeçilmez tercihi OVER bu haftada kertımda yer alacak.

NE Patriots -7: Patriots en az 7 sayı farkla kazanır. Tam 7 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.
OVER 50,5 : Toplam skor 51 sayının üzerinde olur. 

TB Buccaneers @ DEN Broncos

Bucs son 7 maçının 5’ini kazanarak NFC’de playoff potasına girmeyi başardı. Geçen hafta Falcons karşısında kaybetmeden önce üst üste 4 maç kazanmayı başarmışlardı. Son 3 deplasman maçlarını da kazanmayı başaran Bucs’da en çok üzerinde durulması gereken kişi çaylak koşucu D. Martin. Martin sezona çok iyi başlamasa da son düzlükte açıldı ve takımının galibiyet serisinde öncü oldu.

Broncos ise Patriots’tan sonra ligin en sıcak ikinci takımı. En son yenilgilerini 8 hafta önce Patriots’tan alan Broncos bu sezon diğer yenilgilerini Texans ve Falcons’dan aldı… Geçen hafta Chiefs karşısında AFC West liderliğini garantilemeye çok yakın olmanın rehavetini yaşayan Broncos’un fikstürüne bakıldığında çok ciddi bir AFC ikincilik şansı olduğunu görüyoruz. Konferans sıralamasında üzerinde yer alan formsuz Ravens ile iki hafta sonra karşılaşacak Broncos bunun dışında tamamen ligin sayıf takımlarına karşı maçlar oynayacak. Dolayısıyla fikstürü temizleyebilirlerse ilk turu “bye” geçme ihtimaline sahipler.

Bu iki formda takımın karşılaşmasına ev sahibi takımı tercih edeceğim. Bucs’ın form durumu hakkında oldukça olumlu şeyleri yazmış olsamda aslında galibiyet serisinde çok güçlü takımlara karşı mücadele etmediler. Geçen hafta da Falcons karşısında duygusal bir yenilgi aldılar. Broncos ve Manning’in evinde bu maçı gerekli fark ile kazanacağını düşünüyorum.

DEN Broncos -7: Broncos en az 7 sayı farkla kazanır. Tam 7 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

NY Giants @ WAS Redskins

Giants geçen hafta Packers karşısında çok kritik bir galibiyet alarak NFC’de olası bir denge halinde tie-break avantajını eline geçirmiş oldu. E. Manning’in inanılmaz oynadığı maçta aslan payını devlerin savunmasına vermemiz gerekiyor. A. Rodgers’I tam 5 kere çizgi arkasında yakalayan Giants, 2 kere de rakibini top kaybına zorlayarak maçın farklı kazanılmasını sağladı.

Diğer yanda ise Redskins, ezeli rakibini evinde yenerek sinsi çıkışını devam ettirdi. Redskin bu skorla NFC East’te liderlik şansını devam ettirdi ve playoff potasına girdi. Playoff için önlerindeki en büyük engel ise bu hafta oynayacakları Giants maçı. New York’ta oynanan ilk maçta rakibini elinden kaçıran R. Griffin ve ekibi bu maçı almak için herşeylerini ortaya koymak durumundalar.

Bana “Homer Ati” diyebilirsiniz. Fakat üst üste iki division rakibini yenen Redskins’in kendi evindeki bu maçı kazanması demek Redskins için karanlık tünelin çıkışının gözükmesi demek. Üstelik başabaş geçmesi muhtemel böyle bir maçta ev sahibi underdog oldukça mantıklı bir seçim gibi gözüktü.

WAS Redskins +3: Redskins kazanır veya en fazla 3 sayı fark ile kaybeder. Tam 3 sayı fark ile kaybederse para iade edilir.