Bu sezon rakip oyun kuruculara baskı kurmakta oldukça zorlanan ve 13 sack ile ligin dibinde yer alan Jacksonville Jaguars, hafta içinde Philadelphia Eagles’ın serbest bıraktığı yıldız defensive end Jason Babin’i kadrosuna kattı.

Çarşamba günü Eagles tarafından serbest bırakılan, iki defa Pro Bowl seçilmiş olan Jason Babin’in haklarını, hızlı davranan Jaguars almış oldu. Jaguars kadrosunda Babin’e yer açmak için bir başka defensive end D’Antony Smith’i sakat oyuncular listesine yerleştiri.

Bu sezon iki galibiyeti ve dokuz mağlubiyeti bulunan Jacksonville, Babin’in 2012 yılı için kalan 1.69 milyon dolarlık maaşını ödeyecek.

Geçtiğimiz sezon 18 sack yapan Jason Babin’in bu sezon sadece 5.5 sack’i bulunuyor. Babin, geçtiğimiz yaz Tennessee Titans’dan ayrılarak Eagles ile beş yıllığına 28 milyon dolar değerinde bir kontrat imzalamıştı. Ancak yıldız defensive end’in Philadelphia Eagles macerası beklentilerin altında kaldı.

Yazan: Kaan Özaydın