Geçen haftayı da artıda kapatmayı başardım. Şu anda kasam +400 birimde… Dikkat ettiyseniz kasa eksideyken hiç bu konulara girmedim. :) Artıya geçtim diye de böbürleniyor değilim. Toplam dönen nakit akışına bakıldığında sıkıntının farkına varıyorsunuz. Siz siz olun kumardan, bahisten uzak durun… Evet, sosyal içerikli mesajımızı da verdikten sonra yazımıza başlayabiliriz.

14. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

BAL Ravens @  WAS Redskins – WAS Redskins -1 (D)
CHI Bears @ MIN Vikings – CHI Bears -2,5 (Y)
PHI Eagles @ TB Buccaneers – PHI Eagles +9 (D)
DAL Cowboys @ CIN Bengals – CIN Bengals -3 (Y)
HOU Texans @ NE Patriots – NE Patriots -3 (D)

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 32
Yanlış: 28
İade: 4

İnanmazsınız Ravens – Redksins maçını izlerken devre arasında uyuya kaldım. Dolayısıyla detayda ne olup ne bittiğini bilmiyorum.… Fakat özetlerden izlediğim ve istatistiklerden anladığım kadarıyla benim uyumam Redskins savunmasının uyanmasına sebep olmuş. Buradan federasyona sesleniyorum; lütfen Redskins maçlarını SNF olarak planlayın… Şaka bir yana Griffin gitti, geldi yine gitti darken Redskins bir şekilde maçı kazanmayı başardı ve playoff umutlarını devam ettirdi. Ravens ise bu yenilgi sonrası nihayet Cam Cameron ile yollarını ayırdı. Artık R. Rice’ın topla buluşma sayısı artacaktır diye tahmin ediyorum.

Bears @ Vikings maçının skorunu kapatıp istatistiklere baktığınızda Bears maçı kazanmıştır diye düşünüyorsunuz. Özellikle ofansif olarak Bears maçı domine etmiş gibi gözüküyor. Fakat maçı izlediğinizde olayın pekte istatistiklerde gözüktüğü gibi olmadığını anlıyorsunuz. Vikings rakibin top kayıplarını iyi değerlendirmiş ve maçı ikinci yarıda rolantiye alarak haklı bir galibiyet almış. Tabi A. Peterson’ın da insan üstü mücadelesi galibiyetin önemli etkenlerinden biri olmuş… Bu yenilgi sonrası Bears bu hafta Packers ile ölüm kalım açına çıkacak..

Eagles @ Bucs maçının devre arasında skorunu gördüğümde üzerimden bir yük kalkmış gibi hissettim. Zaten uyuku da bu sebeple bastırdı. İkinci yarıda ne olduysa Bucs rakibini yakaladı ve son çeyrekte 11 sayı öne geçti. Sonrasında Eagles son bir refleks ile maçı toparladı ve J. Maclin’in son saniye sayısı ile maçı kazanmayı başardı. Bana zaten 8 sayı fark yeterli olduğundan bu heyecanı çok yaşama imkanım olmadı. Eagles’a beni yanıltmadığı için teşekkür ederim. Belki Bucs’a teşekkür etmek daha doğru olur…

İki hafta önce Chiefs maçında yaşanan durumun bir benzeri Cowboys @ Bengals maçında aleyhime işledi. Bu sefer de iki Dallas oyuncusunun yaşadığı trajik trafik kazası sonucu Cowboys bu duruma duygusal bir refleks verdi ve maçın bitimine 4sn kala Bailey’in üçlüğü ile kazanmayı başardı. Maçın genelinde çok iyi bir performans gösteren Bengals savunmasının son düzlükte çözülmesi yenilginin önemli sebeplerinden biri oldu. Maçtaki “sack” toplamı da dikkat çeken bir diğer konuydu…

Pazar gecesi uyuya kalıp maçların yarısını kaçırınca Texans @ Patriots maçına saat kurup uyandım. İyiki de uyanmışım; Patriots tamamen öngördüğüm üzere maçı domine etti ve son haftalarda savunmada sıkıntı yaşayan rakibine maça ortak olma imkanı dahi vermeden rahat bir galibiyet aldı. Özellikle Patriots’ın koşu hücumuyla yakaladığı denge ve T. Brady’nin mevcut formu, Boston ekibinin yine en büyük Superbowl adayları arasında olmasını sağlıyor. Şahsen bu sene Patriots’un yine büyük finale kalacağını düşünüyorum.

NFL 2012 – 15. Hafta Tahminleri

GB Packers @ CHI Bears

Benim gibi hafif “Balık Eti” arkadaşlar iyi bilirler; kilo vermek için yapılan diyetlerde vücut bir yerde takılır kalır ve belli bir süre bir gram dahi veremezsiniz. Böyle durumlarda hekimimiz bir şok diyet önerir ve iki gün boyunca yasak olan herşeyi yersiniz. Vücut yakaladığı dengeyi kaybedince tekrar kaldığı yerden kilo kaybına devam eder. Bence Packers’ın Giants karşısında aldığı yenilgi de aynı bu şekilde bir “şok diyeti” oldu. O maçtan sonra iki NFC North rakibini evinde yenmeyi başaran Packers bu hafta kazanırsa division şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Maç öncesinde Packers adına söylenebilecek iki önemli pozitif gelişme var; son haftalarda koşu hücumunda sağlanan istikrar ve C. Matthews’un sakatlığının iyilrşmiş olması. Bu iki gelişme bu maçta Packers’I favori yapmaya yeter de artar bile…

Bears geçen hafta beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Bu hafta bu maçı kaybederlerse bir anda wild-card çekişmesinin ortasına düşecekler. Dolayısıyla ne yapıp edip bu maçı kazanmaya çalışacaklardır. Fakat Bears için kötü haber; bu iki takım arasında oynanan son 5 maçı Packers kazandı. Bu maçların 4’ünde de açılan handikapı kapatmayı başardı. Ben açıkçası bu maçı Packers’ın yine kazanacağını düşünüyorum. Son senelerde olduğu gibi düşük skorlu bir mücadele olması beni şaşırtmayacaktır.

GB Packers -2,5: Packers en az 3 sayı farkla kazanır.
UNDER 43,5: Toplam skor 43 sayının altında kalır.

NY Giants @ ATL Falcons

Bildiğiniz gibi bazı arkadaşlarımız kolay maçları seçtiğim için beni eleştiriyorlar. İşte haftanın en zor maçlarından biri daha… Geçen senenin wild-card rövanşında iki ekip bu sefer Atlanta’da karşılaşacaklar. Eminim M. Ryan ve arkadaşları ofansif olarak sahadan silindiği o maçtan itibaren bu günün hayalini kurmuşlardır. Üstelik son şampiyon da sakatlıklarla uğraşırken bu eşleşme tam vaktinde geldi diye düşünebilirisniz. Açıkçası ben o şekilde düşünmüyorum. Falcons NFC South egemenliğini ilan ettiğinden beri ciddi anlamda bir düşüş içerisinde. Son haftalarda aldıkları sonuçlar ve sergiledikleri oyun bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor. Özellikle geçen hafta Panthers karşsısında alınan yenilgi Falcons’da konsantrasyonun kaybolduğunun kanıtı. Bu hafta intikam duygusu belki kımıldanmalarına sebep olur fakat sahip oldukları koşu hücumu ve koşu savunması ile işleri oldukça zor.

Son şampiyon Giants ise, geçen hafta sergilediği oyun ile, geleneksel sezon kapama formuna geçtiğini gösterdi. Giants gerçekten de sezon kapama moduna girdiyse ben E. Manning’in bir şekilde bu maçı alacağını düşünüyorum. H. Nicks apış arası ile mi tutar, D. Hixon kulağı ile mi yakalar bilmiyorum ama Giants “kazanmak zorunda” olduğu maçlarda genelde kazanır. Bu da o maçlardan biri… Falcons tek taraflı hücumu ile ne kadar etkili olabilir benim için soru işareti… Açıkçası Giants’ı “underdog” olarak yakalamışken kaçırmamak lazım. En sevdikleri şey sürpriz yapmak…

NY Giants + 2,5: Giants kazanır veya en fazla 2 sayı farkla kaybeder.

WAS Redskins @ CLE Browns

Bu hafta bir gazla biraz fazla maç seçtim o yüzden kısa kısa geçeceğim… R. Griffin oynar, oynamaz… Uğur yaptım; takımımın yine arkasındayım… Mantıklı değil, duygusal bir terich…

WAS Redskins -1: Redskins en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

DEN Broncos @ BAL Ravens

Broncos bence şu an Patriots ile birlikte ligin en formda takımı. Ravens ise ciddi bir düşüşte. Cam Cameron ile yollar nihayet ayrıldı fakat yeni ofansif koordinatör J. Caldwell bu maçta ilk kez oyun seçiyor olacak. Ravens bu maçta R. Rice’ı utilize edemez ise, ligin en iyi pas baskısı yapan takımlarından birine karşı, J. Flacco çok zor zamanlar yaşayabilir. Dieğer taraftan Ravens savunmasının, her ne kadar R. Lewis bu maçla dönmesi beklense de, formda P. Manning’I durdurması zor gözüküyor. Üstelik Ravens savunmasının en formda zamanlarında dahi Manning, Colts ile bir şekilde Ravens’a karşı galip gelmeyi başarıyordu. Bu durumun devam edeceğini düşünüyorum.

DEN Broncos -3: Broncos en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

SEA Seahawks @ BUF Bills

Seahawks rüya gibi bir sezon geçiriyor. Geçen hafta Cardinals muhtemelen kendisine çarpan kamyonun plakasını dahi alamadı. Seahawks bu sezon özellikle evinde çok üstün bir performans gösteriyor. Fakat deplasmanda durum farklı. Hawks bu sezon deplasmanda sadece uzatmaya giden maçta Bears’i ve Panthers’I yenmeyi başardı. Bunun dışında Rams, Lions, Dolphins gibi takımlara yenildi. Rakip Bills’de aksi gibi bir çıkış içerisinde. Evet son 4 haftada Rams ve Colts karşısında sahadan mağlubiyet ile ayrıldılar fakat maçları oldukça yakın tutmayı başardılar.  Yine aynı dönemde Dolphins ve Jaguars’a karşı kazanmayı başardılar. Bills, tüm ülkeyi enlemesine geçip bu maça çıkacak rakibine, kolay teslim olmayacaktır.

BUF Bills +6: Bills kazanır veya en fazla 6 sayı farkla kaybeder. Tam 6 sayı farkla kaybederse para iade edilir.

SF 49ers @ NE Patriots

Haftanın en zor 3. maçına da tahminde bulunarak aslında bu haftayı ekside tamamlamayı hak ediyorum sanırım… 49ers’da, Falcons gibi, arayı çabuk açmanın sıkıntısını son haftalarda yaşıyor. Bu sezon Rams gibi bir takımı iki maçta yenmeyi başaramayan 49ers geçen hafta da Dolphins’e karşı evinde oldukça zorlandı. Maçın skoruna aldanmamak lazım; Dolphins son çeyreğe kadar maçın içinde kaldı. Bir anlık dikkatsizlik sonucu gelen Kaepernick’in koşusu ile gelen sayı skorun açılmasına sebep oldu. B. Belichick  savunmasının bu zaafı göstereceğini hiç düşünmüyorum.

Diğer tarafta 49ers savunması çok ciddi hücum takımları ile oynamadığından oldukça iyi istatistiklere sahip. Muhtemelen Patriots bu sezon karşılaşacakları en güçlü hücum takımı olacak. Tüm ülkeyi diyagonal bir şekilde, mevsim de değiştirerek, geçip bu maçı kazanmaları açıkçası sürpriz olur. Ligin en formda takımını böyle ufak handikaplarda yakalamışken kaçırmak olmaz.

NE Patriots -3: Patriots en az 3 sayı farkla kazanır. Tam 3 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.