Philedelphia Eagles’ın çaylak quarterback’i Nick Foles, NFL kariyerinin ilk maç kazandıran touchdown pasını pazar günü Tampa Bay Buccaneers’a karşı attı ve böylece Eagles, Buccaneers’ı 23-21 ile mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmanın bitimine 16 saniye kala Eagles’ın 4.down’u geçmesine daha 5 yard varken Foles, topu Eagles wide receiver’ı Jason Avant ile buluşturdu ve maç kazandıran touchdown gerçekleşmiş oldu.

Maçın ardından Eagles ofansif koordinatörü Marty Mornhinweg, CSNPhilly.com aracılığıyla verdiği demeçte “Son pozisyon,tamamen taktiksel planımızın dışında oynandı.” derken “Pozisyon touchdown ile sonuçlanmış olabilir. Fakat, o pozisyon iki farklı şekilde oynanabilirdi ve Foles, ikisinin güzel bir kombinasyonunu yaptı.” açıklamasını yaptı.

Foles’un pozisyon öncesinde wide receiver Avant’a, normal taktiğin tersi yönünde koşmasını söylediği belirtildi.

Karşılaşmanın ardından wide receiver Avant ise “Aslında koşmam gereken yönde koşmadım fakat yine de touchdown’u yapmayı başardık. Pozisyonda Nick çok iyi bir iş çıkardı.” derken “Hiç aklımızda olmayan bir taktik izledik fakat üstesinden gelmesini de bildik.” açıklamasını yaptı.

Foles, Eagles’ın yıldız quarterback’i Vick’in sakatlığı nedeniyle forma giymediği maça ilk 11’de çıktı ve gösterdiği performansla head koç Andy Reid ve teknik ekibin kendisine duyduğu güveni boşa çıkarmayacağını göstermiş oldu. Ayrıca, takım arkadaşlarının da çaylak quarterback’e duyduğu güven maç boyunca üst düzeydeydi.

Wide receiver Avant verdiği bir başka demeçte ise “Foles, bir çaylaktan beklenmeyecek nitelikte performans sergiliyor.” derken “Onun gerçek bir çaylak olduğunu düşünmüyoruz. Zaten oynadığı oyun ve karşılaşma boyunca verdiği kararlarla bir çaylak olmadığını gösterdi.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz