Geçtiğimiz sezonun şampiyonu NY Giants, David Wilson’ın performansıyla playoff yarışının iyice kızıştığı NFC East division’ında, New Orleans’ı 52-27 gibi bir skorla yenerek bir galibiyet farkını korudu.

Çaylak running back Wilson’ın muhteşem bir performans (227 Kick Return yardı, bir tane 97 yardlık TD’da buna dahil) sergilediği maçta, Giants 8-5 olurken, Saints 5-8’e geriledi. Wilson 6 yardlık bir touchdown koşusu da yaparken, muhteşem performansını 52 yardlık uzun bir koşusuyla ve de toplam 100 yardlık koşu oyununa tamamladı. Genç oyuncu touchdown sevinci olarakta endzone’da ters 360 derecelik taklalarıyla taraftarları coşturdu.

Toplamda kazandırdığı 327 yard çaylak oyuncuya Giants tarihinin koşu oyunuyla en çok yard kazandıran oyuncusu ünvanını getirdi. Giants’da aynı zamanda Stevie Brown ile 70 yardlık bir interception sonrası touchdown’ı ile takım rekorunu eline geçirdi.

Playoff yarışında haftayı yara almadan kapayan Giants’da Eli Manning’in 4 TD atarken Giants 1986’dan beri ilk defa 50 sayı barajını aşmış oldu.

Yazan: Berkan Uzun