Pittsburgh Steelers, Mendenhall’ı Pazar günkü Cowboys maçı öncesinde takıma zarar verici davranışlarından dolayı bir maçlığına cezalandırdı. Pittsburgh, Mendenhall’ın eksikliğini gidermek için Baron Batch’i idman kadrosundan as takım kadrosuna yükseltti.

25 yaşındaki Mendenhall 2009’da Steelers’ın ilk 11’deki RB’i olmuştu ve 2009 ve 2010 yıllarında sezonda 1000+ yard kazandırarak istikrarlı bir performans gösteriyordu. Yıldız oyuncu, geçtiğimiz sezon 1000 yard barajını aşmak üzereyken sağ dizinde bağların kopması nedeniyle çok ufak bir farkla bu istatistiği yakalayamamıştı.

Mendenhall, 4 Ekim’de Eagles’a karşı oynanan maçta 101 yard ve 1 TD atarak işini geri kazansada dört gün sonra oynadığı Titans maçında aşil tendonunu zedeleyerek sakatlandı ve bir daha ilk 11’deki yerini geri alamadı.

Dwyer ve Redman, Mendenhall’ın yokluğunda onu aratmadılar ve üç maç üst üste 100+ yard koşu oyunu yaparak en az Mendenhall kadar iyi olduklarını gösterdiler. Bu da Mendenhall’ı Depth Chart’ta üçüncü sıraya kadar geriletti.

Yazan: Berkan Uzun