Buffalo Bills, Syracuse üniversitesi koçu Doug Marrone takımın başına geçirdi. NFL Network analisti Brian Billick bunun çok güzel bir seçim olduğunu belirtirken, “Marrone, lige kolej futbolu ve profesyonel futbolun bir çeşit karışımından oluşan yeni bir soluk getirecek” diye ekledi.

Marrone’nin en göze çarpan deneyimi New Orleans Saints’in hücum kordinatörlüğünü yaptığı üç yıl. (2006-08 sezonları) Drew Brees ile Sean Payton’ın takıma gelmesinin ardından Marrone, Payton tarafından alınan ilk hücum kordinatörüydü.

Saints 2000 sezonundan altı yıl sonra 2006 sezonunda playoff’lara çıkma başarısı gösterdi. Marrone, görevde olduğu üç yıl içinde Saints’i toplam hücum sıralamasında iki kere birinci sıraya yerleştirdi ve Saints hücum skor sıralamasına da en iyi beş takım arasına iki kere girdi.

Marrone aynı zamanda New York Jets’te 2002-05 arası hücum takımı koçluğu da yapmıştı.

Bills’te özellikle hücum konusunda büyük bir karmaşa ve kaos var. QB Ryan Fitzpatrick’in güzel iş çıkardığı vakitler var fakat Harvard mezunu QB çok tutarsız.

Bills, 2004’ten beri hücum skor sıralamasında en iyi 20 takım arasına girmeyi başardı. Takımdaki bu quarterback sorununu gidermek ve CJ Spiller’dan daha iyi bir şekilde yararlanmayı sağlamak Marrone’un ilk iki görevi olacak gibi.

Ancak ligdeki 6-10’luk dereceleri Bills’in savunma kısmında da sancılı olduğunu gösteriyor fakat AFC-Doğu takımlarının New England Patriots ile rekabet edebilmeleri için hücumlarını daha iyi hale getirmelerinin de şart olduğu ortada.

Yazan: Aykut Hacıoğlu