Cleveland Browns, geçen sezon takım olarak sergilenen başarısız performansın(16 maçta yalnızca 5 galibiyet) faturasını head koç Pat Shurmur’a kesmişti ve iki sezondur Browns’un head koçluğunu yapan Shurmur takımdan kovulmuştu. Bunun üzerine Browns, head koç arayışlarını Arizona şehrine çevirdi.

Burada, takımı önümüzdeki sezonlarda Super Bowl’a taşıyabilmek için muhteşem kariyerlere sahip kolej koçları, NFL asistan koçları ve takımlarından kovulmuş NFL koçları ile görüştüler ve bu görüşmelerin ardından Browns, head koç kararını geçtiğimiz iki sezon boyunca Carolina Panthers’ın ofansif koordinatörlüğünü yapan Rob Chudzinski olarak belirledi.

Daha önce hiçbir takımda head koçluk yapmamış olan Chudzinski, Perşembe günü Browns tarafından head koçluk görevine getirildi. Chudzinski daha önce Browns’un ofansif koordinatörlüğünü(2007-2008) ve tight end koçluğunu(2004) yapmıştı fakat bu sezon Browns’un head koçluk yapacak Chudzinski ,eğer takım bu sezon da bekleneni veremezse bunun tek sorumlusu olacak.
Chudzinski, Browns’un 1999 sezonundan bu yana göreve getirdiği 6. full-time head koç oldu ve bu alanda, takım tarihinde 14. sırada yer alıyor. Browns’un 44 yaşındaki Chudzisnki’yi göreve getirmesindeki en önemli amacı ise 14 yıldır yalnızca bir kez playoff’lara kalma başarısı gösteren takımı yeniden postseason’a taşımak. Chudzinski cuma sabahı saat 11’de Browns’un sahibi Jimmy Haslam ve CEO Joe Banner’ın da katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla basına tanıtıldı.
Oyuncular tarafından “Chud” takma adıyla anılan Chudzinski,2007 sezonunda Browns’un ofansif koordinatörlüğünü yaptığı dönemde,takım her ne kadar playoff göremese de 16 maçta 10 galibiyet almayı başarmıştı.

Toledo/Ohio doğumlu bir Browns taraftarı olan Chudzinski, geçtiğimiz 2 sezon boyunca,Panthers’ın 2011 NFL draftında bir numaradan seçtiği Cam Newton’la beraber çalışmıştı ve ligin en kötüsü olan Panthers hücum takımını belli bir seviyeye getirmeyi başarmıştı.
Yazan: And Kaan Yılmaz