Bu sezon iyi bir performans sergilemesine rağmen playoff’ları son haftada kaçıran Chicago Bears, görevden alınan head koç Lovie Smith’in boşluğunu Çarşamba günü Marc Trestman ile doldurdu.

Bears, yeni head koçu Trestman’dan, quarterback Jay Cutler’ı daha verimli kullanmasını ve en önemlisi takımı istikrarlı bir şekilde playoff’lara taşımasını bekliyor.

Bears’daki bu görev ile Trestman, ilk kez bir NFL takımının head koçluğuna gelmiş oldu. Daha önce birçok NFL takımında asistan koçluk yapmış olan Trestman, geçtiğimiz beş sezon boyunca Kanada Futbol Ligi takımlarından Montreal Alouettes’in head koçluğunu yaptı ve görev süresi boyunca takımla iki sefer, Kanada Futbol Ligi şampiyonuna verilen Grey Cup’ı kazanmayı başardı.

Ayrıca Trestman, Cleveland Browns, San Fransisco 49ers, Arizona Cardinals ve Oakland Raiders takımlarında ofansif koordinatörlük yapmıştı.

Bears’ın genel menajeri Phil Emery, Lovie Smith’ten boşalan head koç koltuğunu doldurmak için 13’ten fazla adayla görüştüklerini bildirdi. Koç arayışları kapsamında Emery’nin, Trestman’ın dışında Seattle Seahawks ofansif koordinatörü Darrell Bevell ve Indianapolis Colts’un ofansif koordinatörü Bruce Arians ile de görüştüğü biliniyordu.

Lovie Smith, Chicago Bears’da geçirdiği 9 yılın ardından, bu sezon sonunda takımdan kovulmuştu. Smith, Bears kariyerinde takımı bir kez Super Bowl’a taşımayı başarmasına rağmen Bears, son altı sezonda beş kez playoff’ları kaçırdı.

Bears, görev yaptığı takımlarda çoğu zaman quarterback’ler üzerinde yoğunlaşması nedeniyle 57 yaşındaki Trestman’dan, öncelikle quarterback’leri geliştirmesini bekliyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz