Geçirdiği beyin sarsıntılarından sonra NFL sağlık posterlerine sık sık konu olan Jahvid Best, Amerikan futboluna dönmesine izin verecek bir doktor bulamadı. Best “dereyi görmeden paçaları sıvamam” diyerek emeklilik konuşmasını yapmamak için ısrar etmişti. Şimdi ise dere göründü. Son olarak Detroit basını Best’in son senesinde geçirdiği dört beyin sarsıntısından sonra tekrar futbol oynamasının mümkün olmadığını onayladı.

Detroit Lions GM Martin Mayhew ise 2010 NFL Draftı’nda ilk turda draft ettikleri, oyuna girdiği anda oyunun ritmini belirleyen ve bakcfield’ın dışından pas yakalayabilen yıldız oyuncularını kaybettikleri için üzgün olduğunu söyledi.

Lions, geçtiğimiz sezon head koç Jim Schwartz’ın müthiş geri dönüşleri ve WR Calvin Johnson’ın tamamlayıcılığı ile ev sahibi oldukları maçların hemen hemen hepsini kazanmıştı. Lions son iki sezonda Best kadroda iken 5-1 , o yokken 9-18’lik galibiyet-mağlubiyet derecesi elde etti.

Hücum kordinatörü Scott Linehan, Best için “Hepiniz onu oynarken gördünüz, onu tanıdığımdan beri harika bir oyuncu.” dedi.

30 Ocak’ta 24 yaşına girecek Jahvid Besti Cincinnati Bengals’ın muhteşem oyuncusu Greg Cook gibi NFL’nin erken yaşta Amerikan futboluna veda eden yıldızları arasına katılmış oldu.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya