New York Jets’in yıldız cornerback’i Darrelle Revis’in sıcak takas konusu artık alevleniyor. ESPN New York’un konu ile ilgili olarak New York Jets’in sahibi Woody Johnson ile konuşan bir kaynağına dayandırdığı habere göre  üç kez All-Pro seçilen yıldız cornerback çoktan “gitmiş” bulunuyor.

Revis’in takas olasılıkları etrafında kopan yaygara, bu takasın şimdiden 1993’teki Reggie White ve geçtiğimiz sezon öncesi gerçekleşen Peyton Manning transferi gibi serbest oyuncu piyangoları ile kıyaslanmasına neden oldu bile.

CBSSports.com’un Cuma günkü bültenine açıklama yapan bir takım müdürü Revis’e olan ilginin “tek bir oyuncu çevresinde gelişen en büyük transfer pazarlarından birinin” oluşmasına neden olabileceğini söyledi. Bir diğer takım müdürü ise “Revis olayı ‘altına hücum’ haline gelmeye başladı” dedi.

Peki istenen bedel ne? New York Jets’in içinde ilk ve ikinci tur seçim haklarının da olduğu fahiş bir paket peşinde olduğu söyleniyor. Bu beklenti ön çapraz bağı ameliyatından yeni çıkmış ve sözleşmesindeki son senesine girmiş bir oyuncu için fazla abartılı olmasına rağmen isteklilerin pek de sonu gelmeyecek gibi görünüyor;  New England Patriots, Denver Broncos, San Francisco 49ers, Buffalo Bills, Seattle Seahawks ve Green Bay Packer Revis ile “oldukça ilgili” olduğu söylenen takımlar arasında yer alıyor.

Yine de yıldız cornerback Patriots için boş hayal gibi görünmekte. Jets’in NFL’in en etkili defans oyuncularından birini rakibine vererek AFC Doğu konferansını hediye paketi halinde teslim etmesi beklenmemeli. Zengin daha da zenginleşmek için kendine başka yol bulmak zorunda.

Yazan: Onur Özkol