İki kızı bulunan ve sıkı bir Amerikan futbolu hayranı olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, eğer bir oğlu olsaydı Amerikan futbolu oynamasına izin verme konusunda iki kez düşüneceğini söyledi.

Barack Obama, The New Republic’e yaptığı açıklamada “Biz futbol severler olarak bu oyundaki şiddet unsurlarını aşama aşama azaltmak için biraz uğraş göstermeliyiz” dedi. Obama “Bazı durumlarda bu biraz daha sıkıcı olabilir ama futboldaki şiddeti azaltmak oyuncular için kesinlikle daha iyi olacaktır ve böylece taraftarlar olarak biz de sıkça vicdanımızı sınamak zorunda kalmayız.” açıklamasını yaptı.

Derginin yayınlanan Şubat sayısında Obama’nın kolej ligindeki oyuncular için NFL’dekilerden daha çok endişe ettiği de yazıyor.

Dergi Obama’nın NCAA ile ilgili “NFL oyuncularının bir birliği var, hepsi yetişkin kişiler ve kendi kararlarını kendileri verebilecek yaştalar, çoğunun vücudu da bu şartlara alışkın. Ama daha önce üniversite öğrencilerinin başına gelen bir çok hikaye okumuşsunuzdur, NCAA’nın bu konuda biraz daha düşünmesi gerek.” İfadelerine yer verdi.

Hafta boyunca basından ve taraftarlardan Obama’nın bu görüşlerine ilgili nasıl tepkiler geleceği büyük merak konusu.

Yazan: Aykut Hacıoğlu