Kansas City Chiefs, genel menajeri Scott Pioli ile yollarını ayırdıktan yalnızca bir saat sonra, NFL.com internet ağı görevlisi Steve Wyche takımın, Andy Reid’ı head koçluğa getirdiğini duyurdu.

Philedelphia Eagles’ta 14 yıldır head koçluk yapan fakat bu seneki kötü performans nedeniyle takımdan kovulan Reid, 2013 NFL Draftı’nda ilk sıradan seçim yapacak olan Chiefs’in başına geçti.

Chiefs başkanı Clark Hunt, Reid’ı head koç olarak göreve getirdiklerini öyle bir zamanda duyurdu ki, o andan önce birçokları Reid’ın Arizona Cardinals ile anlaşabileceğini umuyordu. Fakat Hunt’ın bu açıklaması bütün umutları söndürdü.

Aslında Kansas City’nin neden Reid’ın peşinden koştuğunu anlamak hiç de zor değil. Chiefs, bu sezon oynadığı 16 karşılaşmadan yalnızca ikisinde sahadan galibiyetle ayrılabildi ve takım, güçsüz bir division’da (AFC West) oynamasına, birçok futbol taraftarının kalbinde taht kurmasına ve NFL’in en çok saygı gösterilen takımlarından bir olmasına rağmen, bu sezon karşılaşmalarda umduğunu bir türlü bulamadı. Bu nedenle Chiefs yönetimi, takımı istikrarlı bir şekilde galibiyetlere götürecek birisini arıyordu ve bu isim de tabi ki Andy Reid’di.

NFL.com internet ağının bir diğer görevlisi Gil Brandt de Reid’ın, takımda görev yapan her personeli kontrol etme yetkisi de dahil olmak üzere, Chiefs’ten istediği her şeyi aldığını duyurdu. Bu yetkilerin Reid’a verilmesinde rol oynayan önemli faktörlerden birisi de Chiefs patronu Mark Donovan’dı.

Aynı zamanda Reid bu yetkiyle takımı kendine göre şekillendirme fırsatı da bulmuş oldu .Bu nedenle Chiefs, Reid’den hem bir genel menajer hem de bir personel müdürü olarak görev yapmasını bekliyor ki zaten Reid bu göreve eski takımı Eagles’tan fazlasıyla alışık. Fakat bu yetki Reid’a aynı zamanda büyük bir sorumluluk da yükleyecek ve takım eğer daha da kötüye giderse bunun tek sorumlusu Reid olacak.

NFL muhabiri Ian Rapoport ise Reid’in, Green Bay Packers’ın futbol direktörü John Dorsey’i ve Cleveland Browns’un bir önceki genel menajerini de Chiefs’e getirmek istediğini duyurdu.

Yazan: And Kaan Yılmaz