Andy Reid, Eagles’dan kovulduktan sonra hızlı bir biçimde Kansas  ile anlaşmıştı. Tecrübeli koç şimdi yine aynı hızda Chiefs’deki ekibini kurmaya başladı.

Chiefs’in koçu Reid, Cuma günü eski Eagles koçu Doug Pederson’ın ofansif koordinatör ve uzun süredir Jets’te asistan koç olarak görev yapan Bob Sutton’ın da defansif koordinatör olabileceğini söylemişti ve bunları gerçekleştirdi.

Kadronun büyük çoğunluğu gibi Reid de 2 – 14 olan galibiyet mağlubiyet durumunu tersine çevirmek istiyor. Bu transfer hareketleri genel menajer Rome Crennel kovulup Reid takımın başına getirildikten bir hafta sonra ve Eagles’ta 14 sezonu tamamlamasına iki haftadan az bir süre kala oldu.

Reid, Matt Nagy’nin Eagles’ta iki sezon klite kontrol koçluğu yaptıktan sonra artık Chief’in quarterback koçu olacağını açıkladı. Eric Bieniemy running back’lerle çalışacak Tom Melvin tight end’lerle ve David Culley baş asistan koç olacak ve wide receiver’larla çalışacak.

Reid henüz bir ofansif line koç açıklamadı. Tommy Brasher defansif line’la çalışacak ama Reid linebackerlar defensive back’ler ve özel takımlar için bir isim de açıklamadı.

Reid koçlarla ilgili yaptığı açıklamada ”Bütün bu koçları bir araya getirebildiğimiz için mutluyum. Hepsiyle yakın ilişkim var. Geçmiş deneyimlerini , çalışma ahlaklarını ve nasıl koçlar olduklarını biliyorum. Bunlar yüksek karakterli koçlar ve her biri farklı özelliklere sahip.” dedi.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz