Oregon Üniversitesi’nin Amerikan futbolu takımı Ducks’ın dört yıldır head koçluğunu yapan Chip Kelly’nin adı geçen sezon olduğu gibi bu sezon da bazı NFL takımlarıyla anıldı ve sonuç da yine geçen sezonki gibi oldu: Kelly, önümüzdeki sezon Oregon Ducks’ın head koçluğunu yapmaya devam edecek.

Kelly’nin NFL’e adım atması durumunda head koçun büyük işler başarabileceğine inanan NFL takımlarından Cleveland Browns da ve Philedelphia Eagles da Kelly’i bu sezon takımlarının başında düşünmediklerini açıkladılar ve takımlardan gelen bu açıklamalar Oregon Üniversitesi atletik direktörü Rob Mullens’ı oldukça mutlu etti.

Mullens, Pazartesi günü Oregonian gazetesine verdiği demeçte “Koç Kelly’nin, Oregon’da kalmasından dolayı takım olarak çok mutluyuz.” derken “Ducks olarak son dört yılda inanılmaz başarılar yakaladık ve bu başarılarda en büyük pay sahibi yaratıcı taktiksel hamleleriyle Kelly’di.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Mullens’a, Kelly’i takımda tutan faktörlerin Oregon halkı ve Nike’ın Oregon doğumlu patronu Phil Knight olup olmadığını sorulduğunda Mullens “Herkes, her şeyle birçok şey söylüyor, bunlar doğru değil. Şu an için önemli olan Kelly’nin yola bizimle devam etmesi.” cevabını verdi.

Kelly, Oregon Ducks’da çalıştığı süre boyunca takıma öyle bir yol haritası çizdi ki, takımı dört yıl üste üste BCS Bowl’a taşımayı başardı.

Mullens, Kelly’nin bu başarısını devam ettirmesi halinde onun önümüzdeki sezonlarda da birçok NFL takımı tarafından izlemeye alınacağının farkında. Bu konuyla ilgili verdiği demecinde de “Eğer bir sezonda 11, 12, 13 hatta 14 maç kazanırsak Kelly’nin takımdan ayrılma ihtimali, bizim için büyük bir sorun olacak.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz