Dallas Cowboys, Cuma günü Rob Ryan’ın yerine Tampa Bay’in emektar savunma kordinatörü Monte Kiffin ile anlaştı. Sekiz yıldır kullanılan 3-4’lük savunma sistemi yerine yeniden 4-3’lük sisteme dönülmek istenmesi bu işin sinyallerini vermişti.

Dallas koçu Jason Garret’ın Kiffin ile yaptığı 72 saat süren görüşme sonucu Dallas’ın bu değişikliği yapabilecek kadroya artık sahip olduğuna inanılmaya başlandı.

En çok fark edilebilir değişikli Pro Bowl LB DeMarcus Ware’ın defensive-end pozisyonuna getirilmesi olacaktır. Anthony Spencer da aynı işlevi görebilir, tabi ki eğer Cowboys onunla sözleşmesini yeniler ise.

Koç Garret bu konuda “Monte Kiffin’in sahip olduğu tecrübeler ve NFL’de yaptığı işlerin eşi benzeri yok. NFL’deki savunma ekiplerini en verimli biçimde kullanabileceğimiz bir taktik geliştirdi.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

2008’de Tampa Bay’deki 13 yıllık kariyerinin ardından hiç koçluk yapmamıştı. 72 yaşındaki tecrübeli isim geçtiğimiz dört yıl boyunca oğlu Lane Kiffin ile Tennessee ve Güney Kaliforniya’da üniversite takımı koçluğunu yapıyordu.

Yazan: Aykut Hacıoğlu