Dallas’ın savunma kordinatörü Rob Ryan geçtiğimiz Salı günü işten çıkarıldı. Uzun süredir taraftarlarının beklentilerini karşılayamayan Cowboys üç yıldır playoff’lara gidemiyordu.

Running back koçu Skip Peete’nin  işten çıkarılmasının üzerinden bir gün geçtikten sonra Ryan’ın işsiz kalması akıllara bir hafta öncesinde Cowboys’un sahibi Jerry Jones’un işlerin yönetici kadrosu için rahatsız edici bir hal alacağı yönündeki açıklamalarını getirdi.

Cowboys koçu Jason Garret bu konuda “Bu aşamada aldığımız kararların hepsi takımın savunma açısından farklı bir yol ile daha da ileriye gitmesi içindir. Rob’a hem bir insan olarak hem de bir futbol koçu olarak duyduğum saygı büyük” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Ryan, Cleveland’ta sahip olduğu aynı pozisyonu kaybettikten iki yıl sonra Cowboys’ta göreve başlamıştı, burada da iki yıl kalabildi. Bu ayrılıktan duyduğu hoşnutsuzluğu yüzünden okunuyordu.

“Burada geçirdiğim her anımdan zevk aldım” diyen Ryan, Dallas Morning News’a yaptığı açıklamada “İçimde hiç bir kötü düşünce yok, burada veya başka bir yerde koçluk yapıyor olmam önemli değil. Çalışabileceğim başka bir yer bulabilirim.” açıklamasını yaptı.

Birçok Dallas oyuncusu alınan bu karardan ötürü duyduklarını şaşkınlığı Twitter hesapları üzerinden taraftarlarla paylaştı.

Cowboys sezonu dört as savunma oyuncusu sakat bir şekilde tamamladı, bunların içinde Ryan’ın  3-4 taktiği için kilit rol oynayan Sean Lee ve Bruce Carter da bulunuyor. Çoğu as oyuncusundan yoksun sezonu tamamlay Cobowys savunmasında Jay Ratliff bileğindeki ve kasığındaki sakatlık yüzünden bütün sezonki altı maç dışında hiç bir maçta sahada olamadı. Cornerback Orlando Scandrick ise bileğinde oluşan sakatlık sebebiyle son beş maçta kenarda oturmak zorunda kalmıştı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu