Eğer Ray Lewis, Pazar günkü AFC wildcard’ı Baltimore Ravens – Indianapolis Colts maçında forma giyerse, bu onun son maçı olabilir…

Takım arkadaşlarına söyledikleriyle ilgili “Onlara dedim ki; ligde yaptığım herşeyden dolayı içinde bulunduğum mevkide içim çok rahat, ben yapacağımı yaptım. Kişisel istatistik olarak yapılabilecek daha fazla şey yok ama gerçekten kendim için değil, takımım için oynadım.” dedi.

Lewis ayrıca “Şimdi Tanrı beni çağırıyor. Tanrı beni hayatın çok başka alanlarına çağırıyor ve çocuklarım 17 senedir gerçekten çok büyük fedakarlıklarda bulundular. İş olarak istediklerimi yaptım ve şimdi birşeyleri geri verme zamanı. Bu, ya oyunu bırakmak ya da çocuklarımla geçireceğim vaktin az olmasıyla alakalı. Oğluma dedim ki eğer burs kazanırsa, o an onun yanında olacağım. Bu sözümü tutmalıyım.” dedi

Lewis arka kolundaki sakatlıktan dolayı Ekim ayından beri oynamadı. Pazar günü oynama şansı var ancak koç John Harbaugh, Lewis’in durumuyla ilgili kaçamak konuştu. Lewis, oynamamak için bir sebep görmediğini söyledi.

Oynasın ya da oynamasın, Lewis’in geride bıraktıkları güven içinde. Oynadığı 17 sene boyunca ligin en korkulan savunmacılarından biri oldu. İki kez yılın en iyi defans oyuncusu seçildi, 13 kez Pro Bowl’a çağrıldı,7  kez yılın karmasına seçildi.

Ravens 2001’de Super Bowl’u kazandığında, Lewis MVP seçildi. 1996’da draft edilen Ray Lewis, inanılmaz istatistiklerle kariyerini tamamlayacak. Kendisinin 1,573 tackle’ı, 19 fumble’a sebebiyeti, 41.5 sack’i, 305 yardlık 31 interception’ı ve üç touchdown’ı var.

“Bugün gidiyor olabilirim, ancak sonsuza dek gitmiyorum, sadece hayatın başka bir fazında bulunacağım.” dedi ve ekledi “Hayranlarımın, şehrimin bunu hakettiğini düşünüyorum. Bence bu Pazar 52 numaralı forma içinde Baltimore’da oynayacağım son maç olduğunu bilmek ne hissettirecek bunun keyfine varmalıyız.”

Yazan: Mert Karakoç