Aaron Rodgers, Charles Woodson ve Green Bay Packers, herkese ne kadar tehlikeli olabileceklerini Minnesota Vikings’i wild card maçında 24 – 10’luk skorla ezdikleri maçta bir kez daha gösterdi.

Yeşil sarılı ekibin yıldız oyun kurucusu Aaron Rodgers “Bugün savunmamız, üst düzey bir performans sergiledi. Bu, playofflarda ihtiyacınız olan şeydir.” dedi.

Fullback John Kuhn, iki ve DuJuan Harris bir tane olmak üzere üç touchdownla galibiyete giden Packers’ta, QB Rodgers’ta evinde aldığı ilk playoff galibiyetinde 274 yard pas atarak rekor kırmış oldu.

Defansta ise Packers, Adrian Peterson’ı kontrol altında tutmayı başardı ve Christian Ponder’ın triceps sakatlığı yüzünden oynatılan QB Joe Webb’in ensesindeydi.

Peterson, bu sezon daha önceki iki Green Bay maçında 199 ve 210 yard almıştı ancak bu maç 99 yardda tutuldu. Ayrıca Peterson, son 11 maçın sadece ikisinde 100 yardın altında performans göstermiş oldu.

Tüm sezon boyunca bir pas bile atmamış olan Webb, üç kez sacke mağruz kaldı ve gece boyunca hedefi bulamadı. Yaptığı tek göze çarpan şey, 4.çeyrekte attığı 50 yardlık skora giden pastı ancak bu Vikings için çok geçti.

Yazan: Mert Karakoç