Baltimore Ravens, AFC’nin son wildcard maçında favori olduğu karşılaşmada, Adrew Luck önderliğindeki Indianapolis Colts’u 24 – 9 yenerek konferans finalinde Denver Broncos’a rakip oldu.

Ravens wide receiver’ı Anquan Boldin’in 145 yard ve bir touchdown ile yıldızlaştığı maçta, Ray Lewis evinde çıktığı son maçı kazanarak taraftarlarına güzel bir veda etmiş oldu. Hafta içinde NFL kariyerine noktayı koyacağını açıklayan Ravens’ın efsane savunma oyuncusu Ray Lewis, sakatlığının ardından uzun süre sonra sahaya çıkarak, yıldız çaylak Andrew Luck’a savunmasıyla birlikte adeta nefes aldırmadı.

Ray Lewis maç sonrası yaptığı açıklamada, “Benim için takımımı burada zafer turu atarken görmekten daha güzel bir ödül olamaz çünkü bir vizyonumuz var. İşim burda bitmedi. Bu Ravens stadındaki son maçımdı ve profesyonel kariyerinizde isteyebileceğiniz en güzel şekilde sonuçlandı.” dedi.

Ravens önümüzdeki hafta deplasmanda Denver Broncos’un bileğini bükmeye çalışacak. Broncos üç hafta önce Baltimore’u deplasmanda 34 – 17 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başarmıştı.

Yazan: Kaan Özaydın